‹ TilbageMetropol Collage

Både boligpriserne og antallet af forældrekøb er støt stigende

Den lave rente, vi ser i øjeblikket, øger antallet af forældrekøb. Faktisk var 2015 det år, hvor flest unge kunne flytte ind i boliger købt af deres forældre. Sideløbende er boligpriserne fortsat stigende, hvilket gør boliginvesteringer særdeles rentable i disse år.

I de større studiebyer – og især i Aarhus og København – er lejemarkedet yderst presset. Både kollegier og studieboliger har ofte uoverskuelige ventetider, hvorfor flere og flere forældre vælger at investere i lejligheder, som deres børn kan flytte ind i. 2015 var rekordåret for forældrekøb, hvilket skyldes den lave rente, der i øjeblikket øger forudsætningerne for, at man kan blive kreditgodkendt til et lån.

En god investering – også på den lange bane

Ud over at give en hjælpende hånd til familiens unge, kan et forældrekøb være en god langsigtet investering. Ifølge Nationalbanken forventes boligpriserne nemlig at stige med 2-4 procent om året i de kommende år. Det vil sige, at værdien af en lejlighed med en købspris på DKK 1,5 millioner i 2016 vil være steget med omkring DKK 200.000 ved udgangen af 2018.   

Et godt alternativ til forældrekøb

Er du glad for tanken om forældrekøb, men ønsker at slippe for besværet knyttet hertil, så tilbyder Koncenton passive investeringsprojekter med medfølgende anvisningsret i Aarhus og København. Investerer du eksempelvis i projektet Koncenton Metropol, får du adgang til over 200 lejligheder i landets to største byer uden at skulle stå for eksempelvis indkøb af lejlighed, vedligeholdelse og ejendomsadministration.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Koncentons ejendomsprojekter, afholdes en infoaften i Prismet (Silkeborgvej 2, 8000 Aarhus C) tirsdag d. 3. maj klokken 17. Læs mere om infoaftenen her