Bæredygtige investeringer bag stærk udvikling i 2020

I Koncenton kan vi se tilbage på et specielt og udfordrende år, men også et år, hvor vi med omstillingsparathed og stærke, bæredygtige investeringsprodukter fik skabt et solidt udgangspunkt for fremtiden.

2020 blev et bemærkelsesværdigt år i Koncentons historie.

På trods af en global pandemi oplevede vi stor vækst og interesse fra investorer, der kunne se et godt potentiale i vores udbud af ejendomsinvesteringer. Det var medvirkende til, at vi i Koncenton kunne bidrage til et solidt resultat i koncernen.

Koncenton er en del af Obton Group, der også rummer solenergiselskabet Obton A/S.

Samlet forvalter de to selskaber investeringer for mere end 26 mia. kr. i ejendomme og solcelleparker. Koncernen kom samlet set ud af året med et overskud på den primære drift på 304 mio. kr. Det er næsten en tredjedel over resultatet for 2019 og mere end en fordobling siden 2018.

”2020 var et udfordrende år, men også et år med overvældende interesse fra investorerne. Vi er stolte over resultatet, der viser, at vi står stærkere end nogensinde før,” siger adm. direktør og partner i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

1.000 nye investorer

Bæredygtighed er blevet et nøgleord for Koncenton. I årets løb lancerede vi vores første boligprojekt med særligt fokus på klimavenlighed. Her var der tale om et grønt rækkehusprojekt i Odder syd for Aarhus, der blev fuldtegnet på kun to timer.

Succesen gav lyst til mere, og derfor kunne vi efterfølgende lancere vores første klimafond, Koncenton Klimaboliger, med en portefølje af grønne ejendomme i landets vækstbyer. Fonden blev taget godt imod og kunne i første kvartal 2021 meldes fuldtegnet.

Også når det kommer til mennesker, fylder det bæredygtige element hos Koncenton. I 2020 lancerede vi vores tredje seniorboligprojekt, Seniorboliger III, hvor vi udbød bofællesskaber til landets voksende gruppe af seniorer. Her er et enormt potentiale for at sikre et boligtilbud til en gruppe af borgere, der efterspørger aktive fællesskaber som et værn mod den ensomhed, som mange ældre frygter. Også det projekt er fuldtegnet, og efterfølgeren, Seniorboliger IV, blev lanceret tidligere i indeværende år.

aeldre-par-paa-gaatur-i-seniorbofaellesskab


Med omtrent 1.000 nye investorer i Koncenton i årets løb ser det ud til, at vores projekter rammer plet.

”Det er en stor glæde at kunne udbyde ejendomsinvesteringer, der taler til både hjerne og hjerte, fordi de tager et miljømæssigt og socialt stort ansvar og samtidig giver et fint afkast. Det er noget, der tiltaler vores investorer, og derfor er det også vores ambition at udvide vores tilbud på de områder fremover samtidig med, at vi fastholder vores stærke tilbud, når det kommer til mere konventionelle ejendomsprojekter i landets vækstbyer,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen.

Travlhed i alle afdelinger

Foruden de bæredygtige projekter lancerede vi i 2020 fem enkeltprojekter i vækstbyerne

Horsens, Aarhus, Odense, Ikast og Odder. Dertil kommer 11 ejendomme, som blev købt til vores allerede fuldtegnede fonde.

De mange udbudte projekter er også et resultat af, at vi som en af landes største udbydere af investeringsejendomme har fået godt fat i markedet, når det kommer til indkøb.

”Vi kan i høj grad mærke, at vi er blevet en kendt og anerkendt aktør i markedet. Det mærker vi både i forhold til de projekter, som vi får tilbudt, og i forhold til mulige samarbejdspartnere i indkøb. Det lover godt for vores fremtidige muligheder for at tilbyde investorerne interessante projekter,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen.

I Koncentons egen udlejningsafdeling, Go’Bolig, var der også travlt. Hele 14 ejendomme med 908 lejemål blev sat i drift i årets løb, og en lav gennemsnitlig tomgangsprocent på blot 1,24 pct. vidner om, at kombinationen af investering i udlejningsejendomme, drift og udlejning er et stærkt redskab til at sikre stabile afkast til investorerne.

Vores stærke resultater og udvikling over årene er også blevet bemærket andre steder. I slutningen af 2020 kunne vi annoncere, at der er indgået en aftale med den nordiske kapitalfond FSN Capital om erhvervelse af 45 pct. af aktierne af Obton Group Holding.

”Vi har store forventninger til samarbejdet. Vi har fået en stærk partner med stor viden og erfaring ind, og kombineret med vores udvikling i 2020 er det medvirkende til, at vi forventer stor vækst i 2021 og i årene fremover,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen.

Relaterede artikler

Optimisme i Koncenton efter travlt omstillingsår

Koncentons resultater i 2022 blev påvirket af udfordrende markedsvilkår. Adm. direktør ser dog positivt på fremtiden.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt i Svendborg

Vi har tilføjet 60 attraktive seniorboliger i et naturskønt område i Svendborg til den voksende portefølje.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt ved Roskilde Fjord

Ejendomsinvestoren har investeret i nyt bofællesskab med 51 seniorboliger og fælleshus i Frederiksværk.

Koncenton igen Danmarks største ejendomsinvestor

For fjerde år i træk er Koncenton den største danske ejendomsinvestor på det danske marked, viser nye tal.