Flere bæredygtige byggerier efterlyses

Hos Koncenton skal flere af de kommende ejendomsprojekter være bæredygtigt byggeri. Investorerne er klar, men vi mangler bæredygtige projekter fra de store byggeselskaber og ejendomsudviklere, fortæller investeringsdirektør Peter Krogsgaard Jørgensen.

”Som Danmarks største opkøber af ejendomme i 2019 vil vi gerne kunne tilbyde bæredygtige ejendomme. Vores investorer efterspørger muligheden, og vi tror på, at investeringscasen holder. Selvom ejendommene koster lidt mere at opføre, når de er bæredygtige, ligger der en potentiel merværdi, når ejendommen skal handles igen,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen og påpeger, at blandt andet bæredygtighed vil være et vigtigt kriterie for pensionskasser og andre lignende købere i fremtiden.

Udbuddet skal op

Ifølge investeringsdirektøren er der lige nu et mismatch mellem udbuddet af bæredygtigt byggeri og befolkningens ønsker.

”Vi ved fra undersøgelser, at forbrugerne gerne vil have flere bæredygtige produkter, uanset om det er madvarer, biler, rejser eller boliger. Men når det kommer til lejeboliger og byggeri af etageejendomme, så er det svært at finde de bæredygtige alternativer,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen og fortsætter:

”Hos Koncenton vil vi derfor gerne have mange flere bæredygtige ejendomsprojekter, som vi kan udbyde til vores investorer. Så hvis der sidder byggeselskaber eller ejendomsudviklere derude og mangler kapital til deres projekter, så hører vi meget gerne fra jer,” lyder opfordringen fra Peter Krogsgaard Jørgensen.

Typiske kendetegn for bæredygtigt byggeri:

  • Lavt energiforbrug - evt. fra vedvarende energikilde
  • Brug af bæredygtige materialer og genbrugsmaterialer
  • Sundt indeklima - fx ved hjælp af et ventilationsanlæg med varmegenvinding
  • Opsamling af regnvand til brug i haven eller til toiletskyl og lign.
  • Korrekt håndtering af byggeaffald

 

Relaterede artikler

Nyt ejendomsprojekt med stærkt afkast

Vi har netop lanceret et nyt spændende enkeltstående ejendomsprojekt med 100 meget eftertragtede lejeboliger i Storaarhus.

Koncenton-investorer modtager udbytter på godt 100 mio. kr.

2021 var et godt år for mange af ejendomsselskaberne i Koncenton, viser nye regnskaber.

Koncenton opruster med erfaren CFO

Det bliver 54-årige Henrik Skovsby, der 1. august tiltræder den ledige toppost som chief financial officer (CFO) i Koncenton.

Koncenton præsenterer ny bestyrelse med markante navne

Med indsættelsen af en ny, professionel bestyrelse fortsætter Koncenton opsplitningen fra søsterselskabet. Bestyrelsen skal være med til at indfri virksomhedens ambitiøse vækstmål.