Flere bæredygtige byggerier efterlyses

Hos Koncenton skal flere af de kommende ejendomsprojekter være bæredygtigt byggeri. Investorerne er klar, men vi mangler bæredygtige projekter fra de store byggeselskaber og ejendomsudviklere, fortæller investeringsdirektør Peter K. Jørgensen.

”Som Danmarks største opkøber af ejendomme i 2019 vil vi gerne kunne tilbyde bæredygtige ejendomme. Vores investorer efterspørger muligheden, og vi tror på, at investeringscasen holder. Selvom ejendommene koster lidt mere at opføre, når de er bæredygtige, ligger der en potentiel merværdi, når ejendommen skal handles igen,” siger Peter K. Jørgensen og påpeger, at blandt andet bæredygtighed vil være et vigtigt kriterie for pensionskasser og andre lignende købere i fremtiden.

Udbuddet skal op  

Ifølge investeringsdirektøren er der lige nu et mismatch mellem udbuddet af bæredygtigt byggeri og befolkningens ønsker.

”Vi ved fra undersøgelser, at forbrugerne gerne vil have flere bæredygtige produkter, uanset om det er madvarer, biler, rejser eller boliger. Men når det kommer til lejeboliger og byggeri af etageejendomme, så er det svært at finde de bæredygtige alternativer,” siger Peter K. Jørgensen og fortsætter:

”Hos Koncenton vil vi derfor gerne have mange flere bæredygtige ejendomsprojekter, som vi kan udbyde til vores investorer. Så hvis der sidder byggeselskaber eller ejendomsudviklere derude og mangler kapital til deres projekter, så hører vi meget gerne fra jer,” lyder opfordringen fra Peter K. Jørgensen.

 

Typiske kendetegn for bæredygtigt byggeri:
  • Lavt energiforbrug - evt. fra vedvarende energikilde
  • Brug af bæredygtige materialer og genbrugsmaterialer
  • Sundt indeklima - fx ved hjælp af et ventilationsanlæg med varmegenvinding
  • Opsamling af regnvand til brug i haven eller til toiletskyl og lign.
  • Korrekt håndtering af byggeaffald

 

Relaterede artikler

Bæredygtige investeringer bag stærk udvikling i 2020

I Koncenton kan vi se tilbage på et specielt og udfordrende år, men også et år, hvor vi med omstillingsparathed og stærke, bæredygtige investeringsprodukter fik skabt et solidt udgangspunkt for fremtiden.

Nyt samarbejde skal sikre et nationalt boligbrand henvendt til aktive og fællesskabssøgende seniorer

I Koncenton har vi allieret os med to eksperter i ejendomsudvikling og drift for at skabe det ideelle boligtilbud til landets seniorer. Det skal gøre ejendommene mere attraktive til glæde for lejere og investorer.

Første klimaboligfond udsolgt – nyt projekt på vej

Efter fem måneder i udbud er vores første klimaboligfond, Koncenton Klimaboliger A/S, fuldtegnet. Nyt klimaboligprojekt på vej til interesserede investorer.

Nyt seniorboligprojekt med attraktiv afkastmodel

Efterspørgslen efter seniorbofællesskaber er så stor, at Koncenton nu lancerer sit fjerde seniorboligprojekt. Ny investeringsstrategi øger både afkast og risikospredning.