Flere bæredygtige byggerier efterlyses

Hos Koncenton skal flere af de kommende ejendomsprojekter være bæredygtigt byggeri. Investorerne er klar, men vi mangler bæredygtige projekter fra de store byggeselskaber og ejendomsudviklere, fortæller investeringsdirektør Peter K. Jørgensen.

”Som Danmarks største opkøber af ejendomme i 2019 vil vi gerne kunne tilbyde bæredygtige ejendomme. Vores investorer efterspørger muligheden, og vi tror på, at investeringscasen holder. Selvom ejendommene koster lidt mere at opføre, når de er bæredygtige, ligger der en potentiel merværdi, når ejendommen skal handles igen,” siger Peter K. Jørgensen og påpeger, at blandt andet bæredygtighed vil være et vigtigt kriterie for pensionskasser og andre lignende købere i fremtiden.

Udbuddet skal op  

Ifølge investeringsdirektøren er der lige nu et mismatch mellem udbuddet af bæredygtigt byggeri og befolkningens ønsker.

”Vi ved fra undersøgelser, at forbrugerne gerne vil have flere bæredygtige produkter, uanset om det er madvarer, biler, rejser eller boliger. Men når det kommer til lejeboliger og byggeri af etageejendomme, så er det svært at finde de bæredygtige alternativer,” siger Peter K. Jørgensen og fortsætter:

”Hos Koncenton vil vi derfor gerne have mange flere bæredygtige ejendomsprojekter, som vi kan udbyde til vores investorer. Så hvis der sidder byggeselskaber eller ejendomsudviklere derude og mangler kapital til deres projekter, så hører vi meget gerne fra jer,” lyder opfordringen fra Peter K. Jørgensen.

 

Typiske kendetegn for bæredygtigt byggeri:
  • Lavt energiforbrug - evt. fra vedvarende energikilde
  • Brug af bæredygtige materialer og genbrugsmaterialer
  • Sundt indeklima - fx ved hjælp af et ventilationsanlæg med varmegenvinding
  • Opsamling af regnvand til brug i haven eller til toiletskyl og lign.
  • Korrekt håndtering af byggeaffald

 

Relaterede artikler

Kapitalfond bliver medejer af Koncenton

FSN Capital har investeret i Obton Group Holding. Med købet af aktierne bliver FSN Capital 45% ejer af Koncenton, der er et datterselskab til Obton Group.

Koncenton lancerer ny ejendomsfond med klimavenlige boliger

En ny klimafond med det grønne element som omdrejningspunkt har set dagens lys. Koncenton lancerer sin første portefølje med klimavenlige boliger - Koncenton Klimaboliger A/S.

Ny aftale om lagerbeskatning af ejendomsavancer vedtaget

Hvad betyder den nye politiske aftale om lagerbeskatning for Koncentons ejendomsprojekter?

Koncenton bliver ny hovedsponsor i Aarhus United

Aarhus United er et ambitiøst og sympatisk håndbold-projekt, som Koncenton har valgt at blive hovedsponsor for i denne sæson.