Flere bæredygtige byggerier efterlyses

Hos Koncenton skal flere af de kommende ejendomsprojekter være bæredygtigt byggeri. Investorerne er klar, men vi mangler bæredygtige projekter fra de store byggeselskaber og ejendomsudviklere, fortæller investeringsdirektør Peter K. Jørgensen.

”Som Danmarks største opkøber af ejendomme i 2019 vil vi gerne kunne tilbyde bæredygtige ejendomme. Vores investorer efterspørger muligheden, og vi tror på, at investeringscasen holder. Selvom ejendommene koster lidt mere at opføre, når de er bæredygtige, ligger der en potentiel merværdi, når ejendommen skal handles igen,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen og påpeger, at blandt andet bæredygtighed vil være et vigtigt kriterie for pensionskasser og andre lignende købere i fremtiden.

Udbuddet skal op  

Ifølge investeringsdirektøren er der lige nu et mismatch mellem udbuddet af bæredygtigt byggeri og befolkningens ønsker.

”Vi ved fra undersøgelser, at forbrugerne gerne vil have flere bæredygtige produkter, uanset om det er madvarer, biler, rejser eller boliger. Men når det kommer til lejeboliger og byggeri af etageejendomme, så er det svært at finde de bæredygtige alternativer,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen og fortsætter:

”Hos Koncenton vil vi derfor gerne have mange flere bæredygtige ejendomsprojekter, som vi kan udbyde til vores investorer. Så hvis der sidder byggeselskaber eller ejendomsudviklere derude og mangler kapital til deres projekter, så hører vi meget gerne fra jer,” lyder opfordringen fra Peter Krogsgaard Jørgensen.

 

Typiske kendetegn for bæredygtigt byggeri:
  • Lavt energiforbrug - evt. fra vedvarende energikilde
  • Brug af bæredygtige materialer og genbrugsmaterialer
  • Sundt indeklima - fx ved hjælp af et ventilationsanlæg med varmegenvinding
  • Opsamling af regnvand til brug i haven eller til toiletskyl og lign.
  • Korrekt håndtering af byggeaffald

 

Relaterede artikler

Hæder til guldklædt Koncenton-ejendom

Aarhus Kommune har uddelt sin årlige arkitekturpris, og blandt de nominerede i år var en af Koncentons mere opsigtsvækkende ejendomme.

Seniorerne flytter ind: Koncentons første seniorbofællesskab står klart

Efterspørgslen efter nye seniorboliger er stor hos Koncenton, der netop har afsluttet opførelsen af de første seniorbofællesskaber.

Koncenton gennemfører attraktiv handel med eftertragtet ejendom

Koncenton sælger den nyopførte ejendom Poppelstykket i Valby i København kort tid efter færdiggørelsen.

Koncenton og AGF i nyt partnerskab med bæredygtige værdier

Koncenton bliver ny partner i superligaklubben AGF.