Første klimaboligfond udsolgt – nyt projekt på vej

Efter fem måneder i udbud er vores første klimaboligfond, Koncenton Klimaboliger A/S, fuldtegnet. Nyt klimaboligprojekt på vej til interesserede investorer.

 

Bæredygtige boliger er i høj kurs.

Det må være konklusionen efter, at vi nu kan melde udsolgt i vores første klimaboligfond, Koncenton Klimaboliger A/S.

Omtrent fem måneder efter lanceringen er fonden fuldtegnet, og det vidner om, at vores investorer ser et stort potentiale i de miljøvenlige ejendomme.

”Vi er rigtig glade for den store interesse, som vi har oplevet i forbindelse med vores første klimaboligfond. Her går bæredygtighed og solide investeringer med et godt afkast hånd i hånd, og det tiltaler mange investorer,” siger investeringsdirektør og partner i Koncenton John Sloth.

Der er tale om energieffektive boliger med A2020-energimærke. De bliver forsynet med certificeret grøn strøm og får indbygget en række andre tiltag, der øger bæredygtigheden.

For de investorer, der ikke nåede at komme med i første projekt, så bliver der en ny mulighed, når vi er klar med et nyt klimaboligprojekt – formentlig i slutningen af april.

”Koncenton Klimaboliger II kommer til at minde om det succesfulde første klimaprojekt. Men det vil vi løfte mere af sløret for i den kommende tid,” siger John Sloth.

Tre ud af fire ejendomme købt ind

Det nu fuldtegnede første klimaprojekt har en samlet projektsum på 547 mio. kr., som bliver investeret i forskellige klimavenlige ejendomme i danske vækstbyer med flere end 20.000 indbyggere.

De tre første af i alt fire ejendomme er købt ind til projektet og forventes overtaget i 2022. Det drejer sig om 85 rækkehuse i Alpedalen i Kolding, 55 rækkehuse i Horsens og 28 rækkehuse i Skibet ved Vejle. Fondens sidste klimavenlige ejendom forventer vi at kunne præsentere inden for kort tid. 

Som investor i projektet kan man se frem til et forventet, gennemsnitligt årligt afkast på 8,88 pct., hvoraf der udbetales årlige udbytter på gennemsnitligt 4,72 pct.

Et enormt potentiale

I Koncenton fik vi en forsmag på interessen i klimavenlige investeringer, da vi udbød Koncenton Klimahusene i Odder. Her kunne man på blot to timer fuldtegne et projekt med 35 rækkehuse med en bæredygtig profil.

Nu er den interesse altså blevet bekræftet med fuldtegningen af en hel portefølje med klimavenlige boliger.

”Ejendomsinvesteringer med en klimavenlig profil har et enormt potentiale. Det har vi fået bekræftet med de seneste projektsalg. Bæredygtighed er en megatrend, som uden tvivl varer ved. For investorerne giver det et element af fremtidssikring af ejendommene,” siger John Sloth.

Bæredygtighed på flere områder

En undersøgelse fra Dansk Byggeri har vist, at 39 pct. af de adspurgte lejere er villige til at betale mere i husleje for at bo i en mere energi- og klimavenlig bolig. Det er især udsigten til en lavere el- og varmeregning, der gør en forskel. Men også den moderne forbrugers lyst til at træffe bevidste, bæredygtige valg spiller ind.

Ejendommene skal ikke kun være bæredygtige, når det kommer til miljøet. Bæredygtigheden gælder også for de mennesker, der kommer til at bo der.

Derfor bliver der arbejdet med de sociale elementer i Koncenton Klimaboliger, som det generelt er tilfældet i virksomhedens ejendomme. Det handler eksempelvis om at skabe områder og lokaler til at dyrke fællesskabet. Det kan være ved bord-bænke-sæt, orangerier, nyttehaver, naturlegepladser eller måske et bålsted.

”Det er vigtigt for lejernes tilfredshed, at vi i ejendommene er med til at sikre, at fællesskabet kan dyrkes. Det er vores erfaring, at det giver gladere lejere, og at det er med til at holde tomgangen lav,” siger John Sloth.

Tidligere på ugen åbnede vi vores fjerde seniorboligfond. Læs mere om den her

Relaterede artikler

Hæder til guldklædt Koncenton-ejendom

Aarhus Kommune har uddelt sin årlige arkitekturpris, og blandt de nominerede i år var en af Koncentons mere opsigtsvækkende ejendomme.

Seniorerne flytter ind: Koncentons første seniorbofællesskab står klart

Efterspørgslen efter nye seniorboliger er stor hos Koncenton, der netop har afsluttet opførelsen af de første seniorbofællesskaber.

Koncenton gennemfører attraktiv handel med eftertragtet ejendom

Koncenton sælger den nyopførte ejendom Poppelstykket i Valby i København kort tid efter færdiggørelsen.

Koncenton og AGF i nyt partnerskab med bæredygtige værdier

Koncenton bliver ny partner i superligaklubben AGF.