Koncenton imødekommer efterspørgslen med lancering af ny, stor klimaboligfond

Bæredygtige boliger er i høj kurs. I Koncenton lancerer vi nu vores anden klimaboligfond med et forventet gennemsnitligt afkast på 8,01 pct. årligt.

Et solidt afkast fra den løbende drift, fremtidssikrede boliger og muligheden for at gøre noget godt for miljøet.

Klimavenlige boliger er i høj kurs hos investorerne. Det mærkede vi i Koncenton, da vi i anden halvdel af 2020 lancerede vores første klimaboligfond, som hurtigt blev fuldtegnet af 150 investorer.

Nu er vi klar med vores anden fond med klimavenlige ejendomme. I Koncenton Klimaboliger II får investorerne adgang til en investering med et forventet årligt afkast på gennemsnitligt godt 8 pct., hvoraf cirka halvdelen udbetales som årligt udbytte.

Planen er at opføre op til seks store ejendomme med en grøn profil i danske vækstbyer for en samlet sum på 548 mio. kr.

”Som investor i vores klimaboligprojekter kan man gøre noget godt for både lejerne, klimaet og for sin egen økonomi. Det tiltaler rigtig mange investorer, og vi kan se, at bæredygtige ejendomsinvesteringer har et kæmpe potentiale,” siger investeringsdirektør og partner i Koncenton John Sloth.

Ejendomme vil stå stærkt

Byggeri og boligdrift tegner sig i dag for 40 pct. af verdens samlede energiforbrug. Som investor i Koncenton Klimaboliger II kan man derfor være med til at bevæge området i den rigtige retning.

Ejendommene får landets bedste energimærke, A2020, grøn strøm og en række andre miljøvenlige tiltag. Det kan være solceller, energibesparende varmepumper, sedumtage, brug af bæredygtigt træ eller A+++-mærkede hvidevarer.

En undersøgelse fra Dansk Byggeri har vist, at lejere i stort omfang er villige til at betale mere i husleje for at bo i en energi- og klimavenlig bolig.

Samtidig må det forventes, at klimavenlige boliger i højere grad vil leve op til fremtidige bygningskrav og dermed have en øget værdi på fremtidens ejendomsmarked.

”Det høje fokus på bæredygtige løsninger er med til at give ejendommene et element af fremtidssikring. Det er forventningen, at de står stærkt i forhold til både fremtidens lejere og til udviklingen i ejendomsværdierne,” siger John Sloth.

Stor efterspørgsel

Om kort tid er vi klar til at åbne vores første bæredygtige boligbyggeri, Klimahusene, i Odder syd for Aarhus. Det blev fuldtegnet på bare to timer.

Allerede før det står færdigt, er de fleste af de 35 ejendomme lejet ud.

”Det er meget positivt at opleve den store efterspørgsel. Det viser, at vi har gjort vores forarbejde godt, når det kommer til at sammensætte de rigtige ejendomme, med de rigtige profiler, de rette steder i Danmark. Det er den slags erfaringer, som vi tager med ind i de næste projekter,” siger John Sloth.

Succesen med Klimahusene var medvirkende til, at vi efterfølgende lancerede vores første klimafond, Koncenton Klimahusene I. Også det projekt blev udsolgt forholdsvis hurtigt.

Her har vi været i stand til at købe alle ejendommene i vækstbyer som Vejle, Kolding og Horsens ind på kort tid og til et afkast, der forventeligt ligger lidt over det, som vi har budgetteret med. Til glæde for investorerne.

”Det viser for os, at det ikke koster noget på afkastet at investere bæredygtigt,” konstaterer John Sloth.

Konservativ finansieringsmodel

Koncenton Klimaboliger II bygger som i vores andre projekter på en konservativ finansieringsmodel, hvor en stor del af lånet er sikret med et fastforrentet lån, og der budgetteres med højere tomgangsprocent, end vi reelt oplever.

Sammenholdt med, at vi kun indkøber ejendomme i vækstbyer, at vi ikke indregner eventuelle værdistigninger, og at vi bygger til forskellige lejertyper, medvirker det til at øge soliditeten i investeringsprojektet.

Man kan blive investor i Koncenton Klimaboliger II med en investering fra 750.000 kr. og opefter.

FAKTA - Koncenton Klimaboliger II

  • Aktieprojekt med portefølje af klimavenlige boliger.
  • Gennemsnitlig forventet forrentning i budgetperioden: 8,01 pct. pr. år – heraf 4,19 pct. som årligt udbytte.
  • Minimumsindskud: 750.000 kr.
  • Konservativ finansiering med forventet belåningsgrad på 65 pct. ift. købspris for ejendomme og 59 pct. ift. samlet projektsum.
  • Koncenton har med succes tidligere udbudt 11 porteføljeprojekter med en samlet projektsum på ca. 7,7 mia. kr.
  • Der medfølger en anvisningsret for investorerne til projektets boliger.

>Læs mere om Koncenton Klimaboliger II her

 

Relaterede artikler

Nyt ejendomsprojekt med stærkt afkast

Vi har netop lanceret et nyt spændende enkeltstående ejendomsprojekt med 100 meget eftertragtede lejeboliger i Storaarhus.

Koncenton-investorer modtager udbytter på godt 100 mio. kr.

2021 var et godt år for mange af ejendomsselskaberne i Koncenton, viser nye regnskaber.

Koncenton opruster med erfaren CFO

Det bliver 54-årige Henrik Skovsby, der 1. august tiltræder den ledige toppost som chief financial officer (CFO) i Koncenton.

Koncenton præsenterer ny bestyrelse med markante navne

Med indsættelsen af en ny, professionel bestyrelse fortsætter Koncenton opsplitningen fra søsterselskabet. Bestyrelsen skal være med til at indfri virksomhedens ambitiøse vækstmål.