Koncenton imødekommer efterspørgslen med lancering af ny, stor klimaboligfond

Bæredygtige boliger er i høj kurs. I Koncenton lancerer vi nu vores anden klimaboligfond.

Et solidt afkast fra den løbende drift, fremtidssikrede boliger og muligheden for at gøre noget godt for miljøet.

Klimavenlige boliger er i høj kurs hos investorerne. Det mærkede vi i Koncenton, da vi i anden halvdel af 2020 lancerede vores første klimaboligfond, som hurtigt blev fuldtegnet af 150 investorer.

Nu er vi klar med vores anden fond med klimavenlige ejendomme. Planen er at opføre op til seks store ejendomme med en grøn profil i danske vækstbyer for en samlet sum på 548 mio. kr.

”Som investor i vores klimaboligprojekter kan man gøre noget godt for både lejerne, klimaet og for sin egen økonomi. Det tiltaler rigtig mange investorer, og vi kan se, at bæredygtige ejendomsinvesteringer har et kæmpe potentiale,” siger investeringsdirektør og partner i Koncenton John Sloth.

Ejendomme vil stå stærkt

Byggeri og boligdrift tegner sig i dag for 40 pct. af verdens samlede energiforbrug. Som investor i Koncenton Klimaboliger II kan man derfor være med til at bevæge området i den rigtige retning.

Ejendommene får landets bedste energimærke, A2020, grøn strøm og en række andre miljøvenlige tiltag. Det kan være solceller, energibesparende varmepumper, sedumtage, brug af bæredygtigt træ eller A+++-mærkede hvidevarer.

Eksempel på rækkehusene i Klimaboliger

En undersøgelse fra Dansk Byggeri har vist, at lejere i stort omfang er villige til at betale mere i husleje for at bo i en energi- og klimavenlig bolig.

Samtidig må det forventes, at klimavenlige boliger i højere grad vil leve op til fremtidige bygningskrav og dermed have en øget værdi på fremtidens ejendomsmarked.

”Det høje fokus på bæredygtige løsninger er med til at give ejendommene et element af fremtidssikring. Det er forventningen, at de står stærkt i forhold til både fremtidens lejere og til udviklingen i ejendomsværdierne,” siger John Sloth.

Stor efterspørgsel

Om kort tid er vi klar til at åbne vores første bæredygtige boligbyggeri, Klimahusene, i Odder syd for Aarhus. Det blev fuldtegnet på bare to timer.

Allerede før det står færdigt, er de fleste af de 35 ejendomme lejet ud.

”Det er meget positivt at opleve den store efterspørgsel. Det viser, at vi har gjort vores forarbejde godt, når det kommer til at sammensætte de rigtige ejendomme, med de rigtige profiler, de rette steder i Danmark. Det er den slags erfaringer, som vi tager med ind i de næste projekter,” siger John Sloth.

Succesen med Klimahusene var medvirkende til, at vi efterfølgende lancerede vores første klimafond, Koncenton Klimahusene I. Også det projekt blev udsolgt forholdsvis hurtigt.

Her har vi været i stand til at købe alle ejendommene i vækstbyer som Vejle, Kolding og Horsens ind på kort tid og til et afkast, der forventeligt ligger lidt over det, som vi har budgetteret med. Til glæde for investorerne.

”Det viser for os, at det ikke koster noget på afkastet at investere bæredygtigt,” konstaterer John Sloth.

> Nysgerrig på boligtrends? Så hent vores guide 'Top 3 boligtyper'

Relaterede artikler

Optimisme i Koncenton efter travlt omstillingsår

Koncentons resultater i 2022 blev påvirket af udfordrende markedsvilkår. Adm. direktør ser dog positivt på fremtiden.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt i Svendborg

Vi har tilføjet 60 attraktive seniorboliger i et naturskønt område i Svendborg til den voksende portefølje.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt ved Roskilde Fjord

Ejendomsinvestoren har investeret i nyt bofællesskab med 51 seniorboliger og fælleshus i Frederiksværk.

Koncenton igen Danmarks største ejendomsinvestor

For fjerde år i træk er Koncenton den største danske ejendomsinvestor på det danske marked, viser nye tal.