Koncenton lancerer ny ejendomsfond med klimavenlige boliger

En ny klimafond med det grønne element som omdrejningspunkt har set dagens lys. Koncenton lancerer sin første portefølje med klimavenlige boliger - Koncenton Klimaboliger A/S.

Byggeri og boligdrift står for 40% af Danmarks energiforbrug og 40% af den samlede CO2-udledning på verdensplan. Derfor spiller ejendomsbranchen en vigtig rolle for at skabe en grønnere og mere bæredygtig tilgang til byggeriet. Den rolle tager Koncenton nu første skridt for at udfylde.

”Vi har som ejendomsinvestor et medansvar for at nedbringe CO2-udledningen fra byggeriet, og derfor er jeg utrolig glad for at kunne præsentere vores første grønne og klimavenlige ejendomsportefølje. Vi har opstillet nogle rammer for indkøb af solide, grønne projekter, der ikke bare nedsætter CO2-aftrykkket fra boligerne, men også giver folk mulighed for at bo og leve mere bæredygtigt,” siger investeringsdirektør i Koncenton, Peter Jørgensen.

Udsolgt på to timer

Konceptet med klimavenlige boliger er allerede afprøvet med succes hos Koncentons investorer. I juni lancerede vi vores første grønne boligprojekt – et svanemærket og energieffektivt byggeri, hvor der er tænkt grønt i alt fra sedumtag til solceller. Responsen var ikke til at tage fejl af - to timer efter lancering var projektet fuldtegnet.

”Det var ærligt talt ret overvældende. Vi har oplevet en enorm efterspørgsel på klimavenlige ejendomsinvesteringer hos vores investorer, og med den nye fond får endnu flere mulighed for at komme med på den grønne investeringsbølge,” siger Peter Jørgensen.

>Se mere om Koncenton Klimaboliger A/S

Lavenergihuse med grøn strøm

Koncenton Klimaboliger A/S får op til syv grønne boligejendomme i forskellige byer i Danmark. Ejendommene kan dække forskellige boligtyper, men fælles for dem er, at det bliver lavenergihuse med energimærket A2020. De forsynes med certificeret grøn strøm fra vedvarende energikilder i byggeprocessen og den daglige ejendomsdrift, og derudover tilføres en række andre konkrete tiltag, der reducerer den miljømæssige belastning fra boligerne.

Social bæredygtighed

Ud over det store fokus på grønne tiltag, opføres ejendommene med særlig vægt på social bæredygtighed. Koncenton gør en ekstra indsats for at skabe rammerne for naturlige mødesteder mellem ejendommenes beboere og dermed bidrage positivt til nærmiljøet. Samtidig fokuseres der på at sikre et sundt indeklima, hvor lys, lyd og luftforhold i boligerne optimeres til glæde for de kommende beboere.

Relaterede artikler

Nyt ejendomsprojekt udsolgt på fem timer

Det tog blot fem timer, så var projektet fuldtegnet, da Koncenton i forrige uge udbød en ny ejendomsinvestering i Hellerup.

Optimisme i Koncenton efter travlt omstillingsår

Koncentons resultater i 2022 blev påvirket af udfordrende markedsvilkår. Adm. direktør ser dog positivt på fremtiden.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt i Svendborg

Vi har tilføjet 60 attraktive seniorboliger i et naturskønt område i Svendborg til den voksende portefølje.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt ved Roskilde Fjord

Ejendomsinvestoren har investeret i nyt bofællesskab med 51 seniorboliger og fælleshus i Frederiksværk.