Nyt seniorboligprojekt med attraktiv afkastmodel

Efterspørgslen efter seniorbofællesskaber er så stor, at Koncenton nu lancerer sit fjerde seniorboligprojekt. Ny investeringsstrategi øger både afkast og risikospredning.

Gruppen af seniorer er under forandring i Danmark.

Vi lever længere og længere og er aktive i en højere alder end tidligere. Samtidig søger flere fællesskabet i kampen mod den ensomhed, som mange ældre føler.

Bevægelsen er glædelig, men samtidig en udfordring i forhold til boligmassen i Danmark i dag.

Ifølge Realdania står der 34 personer på venteliste til hver af landets eksisterende seniorbofællesskaber, og 80.000 seniorer har tilkendegivet, at de overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for fem år.

Det kan måske ændre sig i fremtiden. Koncenton lancerer nu sit fjerde seniorboligprojekt kaldet Koncenton Seniorboliger IV.

De første tre projekter med en samlet projektsum på mere end 1,6 mia. kr. blev fuldtegnet på ganske kort tid, og derfor er forventningerne høje til den fjerde udgave.

”Seniorer i dag er aktive, ressourcestærke og ønsker at dyrke fællesskabet, og med vores seniorbofællesskaber får de optimale rammer til netop det. Kombinationen af høj efterspørgsel og muligheden for at gøre noget godt med sin investering gør seniorboligprojektet til et af de mest interessante investeringscases i markedet,” siger partner og investeringsdirektør i Koncenton John Sloth.

Højere afkast

I Koncenton Seniorboliger IV er det ambitionen at investere i op til seks seniorbofællesskaber i danske vækstbyer for et samlet beløb på 549 mio. kr.

I modsætning til de foregående tre seniorboligprojekter, så er der denne gang tale om en akkumulerende fond. Det betyder, at der ikke betales udbytte, men at overskuddet løbende geninvesteres i nye ejendomsprojekter, så investorerne sikrer sig en større risikospredning.

For investorerne betyder det også, at deres gevinst øges år for år, indtil de vælger at sælge aktierne.

Vælger man eksempelvis at være investor i 10 år, kan man se frem til en forventet gennemsnitlig årlig forrentning på 8-9 pct. Det tal vokser til 12-13 pct. årligt over 20 år og helt op til 17-18 pct., hvis man er investor i Koncenton Seniorboliger IV i 30 år.

”Projektet er en attraktiv løsning for investorer, der ikke har brug for løbende udlodninger, men som ønsker en stærk, passiv investering med et forventet højt afkast,” siger John Sloth.

Et værn mod ensomhed

Antallet af seniorer i Danmark vokser. I 2045 vil mere end hver tredje dansker være over 55 år ifølge Danmark Statistiks befolkningsfremskrivninger.

En af de helt store udfordringer for seniorerne er frygten for ensomhed, der ifølge Realdania i dag påvirker mere end 100.000 seniorer.

Det er netop seniorbofællesskabernes helt store fordel, at de modvirker ensomhed. 93 pct. af de adspurgte i en undersøgelse svarer, at de oplever øget livskvalitet i seniorbofællesskaber og 76 pct. får bedre sociale relationer.

Man kan blive investor i Koncenton Seniorboliger IV med et indskud fra 750.000 kr. og opefter.

>Læs mere om Koncenton Seniorboliger IV her.

Relaterede artikler

Nyt ejendomsprojekt med stærkt afkast

Vi har netop lanceret et nyt spændende enkeltstående ejendomsprojekt med 100 meget eftertragtede lejeboliger i Storaarhus.

Koncenton-investorer modtager udbytter på godt 100 mio. kr.

2021 var et godt år for mange af ejendomsselskaberne i Koncenton, viser nye regnskaber.

Koncenton opruster med erfaren CFO

Det bliver 54-årige Henrik Skovsby, der 1. august tiltræder den ledige toppost som chief financial officer (CFO) i Koncenton.

Koncenton præsenterer ny bestyrelse med markante navne

Med indsættelsen af en ny, professionel bestyrelse fortsætter Koncenton opsplitningen fra søsterselskabet. Bestyrelsen skal være med til at indfri virksomhedens ambitiøse vækstmål.