Vi investerer (også) i sundhed

Sundhed. ”Så skal vi bare okse afsted derudad”, tænker du måske. Men sådan var det ikke helt, da vi en mandag sommermorgen mødte ind til vores årlige sundhedsuge.
Sundhedsugen tog nemlig udgangspunkt i WHOs definition af sundhed, der lyder:

Sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og socialt velvære, og ikke blot fravær af sygdom, smerter eller andre skavanker."

Derfor kunne vi glæde os til forskellige aktiviteter, der talte ind i fysisk, psykisk og socialt velvære – og naturligvis også i vores værdier flid, glæde, handlekraft, vindermentalitet og ordentlighed.

Fysisk velvære – snør skoene, og kom afsted

Mere end 5 millioner skridt. Så mange skridt gik vi i løbet af ugen. Nogle gik på stedet, andre gik på trapper, mens endnu andre holdt gående møder. Ugen bød også på oplæg om sundhed og fællestræning, hvor vi fik muligheden for at træne hele kroppen med hjælp fra en personlig træner, der stod klar til sikre, at alle kunne være med og fik noget ud af træningen. Det gav mange skridt på kontoen – og ømme muskler i flere dage efter.

 

Psykisk velvære – sindet skal også have det godt

Det psykiske velvære er afgørende, når det handler om sundhed. Derfor kunne vi tage en mental pause og blive klogere på mindfulness. For hvad betyder det egentlig at være mindful? Og hvordan gør man? Det fik vi konkrete eksempler på med mindfulness-øvelser af forskellig længde og tips til at få mindfulness ind i hverdagen – fx når man kører med tog, står i kø i supermarkedet, går tur, laver rutineopgaver eller tager brusebad.

 

Socialt velvære – når vi trives med hinanden

Socialt velvære er altid i højsædet hos os. Og i sundhedsugen fik det et ekstra nøk opad. Vi mødtes over et glas friskpresset juice, vi fik mulighed for at anerkende hinanden som ”Sundhedshelte” ved at skrive en personlig hilsen til en kollega, og det sociale velvære - og vindermentaliteten – var tydeligt, da vi konkurrerede om at blive Kon(g)centon. En konkurrence, hvor vi dystede i discipliner som armlægning, planke og lakridssnørebåndsspisning, og hvor vinderen fik en flot gul førertrøje og kunne kalde sig Kon(g)centon – indtil vedkommende tabte en konkurrence og måtte give trøjen videre. Vi sluttede sundhedsugen af med at holde et brag af en sommerfest, der var fuld af festivalstemning, fed musik og særdeles godt selskab.



Vi investerede alle stort i vores sundhed i løbet af sundhedsugen, og det var fedt at se flid, glæde, handlekraft, vindermentalitet og ordentlighed omsat til praksis.

Vil du også være en del af Koncenton?

>Så tjek vores ledige stillinger. Måske er der en, der passer lige netop til dig.

Relaterede artikler

En frokostordning der skaber ægte madGLÆDE 🤩

Vores frokostordning fortjener lidt ekstra opmærksomhed. For vi synes selv, at den er ekstraordinær god. Vi spiser den i vores restaurant Kabyssen, hvorfra der er udsigt over Aarhus Ø og Aarhus Havn.

Juleglæde til årets julefrokost

En af vores fem kerneværdier er glæde, og helt ærligt - hvad spreder mere glæde end en lille julefest?!

K for ”Koncentons kick off-tur”

Hvert år tager vi på en kick off-tur. En tur, der skaber sammenhold, styrker kulturen og sætter den strategiske retning for det næste år.

19:32 – 34:21 – 1:03:35

Tiderne var forskellige, og humøret var højt, da 70 kollegaer løb og gik til DHL i Mindeparken i Aarhus.