Sådan sælger du dine aktier

Som investor hos Koncenton har du flere muligheder for at sælge dine aktier.

  1. Du kan selv finde en køber via salgsbørsen på vores investorportal. 
  2. Du kan sælge dine aktier gennem en formidlingsaftale. I det tilfælde finder vi en køber til dine aktier.
  3. Du indgår i et samlet salg, hvor en eller flere ejendomme sælges til en ny køber. 

Længere nede på denne side kan du læse om forskellige salgscases.

 


Online børs

Du kan til enhver tid vælge at sælge dine aktier, når timingen er rigtig for dig. Det er muligt, fordi dine Koncenton-aktier er omsætningspapirer og noteret i værdipapircentralen.

I praksis sætter du dine aktier til salg - til en kurs du selv vælger - på vores online salgsbørs, som er tilgængelig på Koncentons investorportal.

Med denne løsning står du selv for al kontakt med køber og den efterfølgende overførsel af aktierne i samarbejde med din og købers bank.

Salg via formidlingsaftale

Hvis du indgår en 'No-Cure-No-Pay'-aftale med Koncenton A/S, finder vi en køber til dig baseret på den pris, vi har aftalt. 

Aftalen løber over seks måneder og gælder kun salg af aktier fra en nominel værdi af 750.000 kr.

Når vores investeringschefer sælger aktierne til en tredjepart, modtager vi et honorar på 5% af salgssummen. Bliver der ikke fundet en køber inden for seks måneder, betaler du ikke for servicen.


Samlet exit

Alle investorer tilbydes strukturerede exit-muligheder efter 5 og 10 år. Som hovedregel er det hensigten, at et projekt sælges i år 10, og at man dér laver et samlet exit, hvis salgsprisen er attraktiv.

Allerede efter år 5 skal Koncenton dog fremlægge for generalforsamlingen, hvad prisen - baseret på mæglervurderinger - vil være for et eventuelt salg af ejendommen(e).

Strategien omkring et endeligt salg vedtages af selskabets generalforsamling.

Eksempel: Individuelt salg

Roland Midtgaard er direktør og medejer i Hetag Tagdækning og indtil foråret 2022 var han investor i Koncenton Metropol A/S.

Efter med egne ord at have købt sine andele til en god kurs, besluttede Roland sig for realisere gevinsten og sælge sine andele i projektet via Koncentons salgsteam.

Hør ham fortælle om processen og salget i vidoen herunder.


Afspil video

Jeg fortsætter med at have ejendomsinvesteringer i Koncenton og har god ro i maven.

Roland Midtgaard, Koncenton-investor

Eksempel: Individuelt salg

Hans Erik Pedersen er revisor og en rutineret investor.

I forbindelse med et generationsskifte solgte han i maj 2020 sine aktier i ejendomsfonden Koncenton Metropol A/S. Det tog cirka 14 dage fra han kontaktede Koncenton, til salget var gennemført. 

Det blev et succesfuldt exit, som han ser tilbage på med stor tilfredshed. Det fortæller han om i denne video.

Afspil video

Mit exit-forløb har virket utrolig professionelt. De aftaler, vi har haft, er blevet overholdt, og det, jeg er blevet lovet, da jeg startede, er mere end opfyldt. Det er gået lige efter bogen, simpelthen.

Hans Erik Pedersen, tidl. Koncenton-investor

Eksempel: Samlet salg

I 2021 blev ejendommen Poppestykket i Valby solgt. 

Ejendommen, bestående af 360 studielejligheder og erhvervslejemål, blev handlet til 752 mio. kr. Den oprindelige projektsum for ejendommen var 571 mio. kr.

Salget af den eftertragtede ejendom betød, at projektets investorer fik et pænt afkast.

Læs mere om salget her

Det samlede salg af ejendommen på Ib Schønbergs Allé er et godt eksempel på et succesfuldt exit, som i den grad kom vores investorer til gavn. Det er samtidig et stort skulderklap til vores investeringskoncept.

Peter K. Jørgensen, Adm. direktør

Eksempel: Samlet salg

På vegne af en række investorer solgte Koncenton i 2018 et nyopført ejendomskompleks på Ib Schønbergs Allé i Valby med 228 studieboliger til den europæiske ejendomsfond DFI.

Salget af ejendommen betød, at projektets investorer fik et pænt afkast. Langt størstedelen af investorerne valgte efterfølgende at genplacere deres gevinster i en ny Koncenton-ejendom.