Videnscenter

Vi skriver løbende artikler, der giver dig indsigt i det aktuelle investeringsmarked og temaer, som har relation til ejendomsmarkedet samt vores projekter.

Nedenfor kan du læse disse samt tilmelde dig vores nyhedsbrev og modtage seneste nyt fra os direkte i din indbakke. Vi sender maks. to nyhedsbreve i måneden, og du kan til enhver tid framelde det igen i bunden af mailen eller ved at skrive til os på info@koncenton.com.   

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Lav tomgang sikrer lukrativ fremtid for ejendomsinvesteringer

Tomgang for lejeboliger i investeringsejendomme falder. En økonomisk markedstomgang for boliger på kun 3,3 pct. vidner om en forsat stor efterspørgsel på boliglejemål. "Særlig lejernes søgen efter små enheder i de store byer, familieboliger i forstæderne og seniorboliger overstiger alle forventninger, " siger udlejningschef i Koncentons udlejningsafdeling, Go' Bolig, Søren Justesen.

Ny analyse: Hvad skal vi forvente af ejendomsmarkedet?

Ny analyse ser på forskellige scenarier for, hvad den stigende rente og inflation kan få af betydning for ejendomsmarkedet.

Har du inflationssikret din formue?

Risikospredning og investeringer polstret mod inflation kan være nøglen til at fastholde en stærk portefølje i en tid med stor usikkerhed og stigende inflation. Udlejningsejendomme er netop sikret mod udhuling af formuen.

Rapport: Boliginvesteringer bliver hottest i 2022

Ejendomsinvesteringer har bidt sig fast i investorerne som et attraktivt og solidt alternativ til aktier. Ny undersøgelse fra mæglerkæden EDC peger på, at der også næste år bliver travlt på ejendomsmarkedet.

Stor analyse: Særligt to grupper vil vokse på fremtidens boligmarked

For at imødekomme befolkningstilvæksten frem mod 2035 skal der bygges 12.000 boliger om året.

Ustabilt aktiemarked er en påmindelse om at huske risikospredningen

Kraftige kursfald på aktier, en truende korrektion, usikkerhed om den amerikanske centralbanks store opkøbsprogram og en coronapandemi, der er ved at klinge af. Der er masser af ubekendte i økonomien, og som investor er det afgørende, at man sørger for sprede risikoen på flere aktiver.

Ny rapport: Stor boligefterspørgsel skaber behov for milliardinvesteringer

På 10 år er antallet af lejeboliger vokset med 154.000 svarende til en fremgang på 43 pct. Men det rækker ifølge ny rapport ikke til at dække fremtidens boligbehov. Tværtimod skønnes det, at der skal investeres næsten 200 mia. kr. årligt i danske ejendomme frem mod 2030.

Lejeboliger mere populære end nogensinde

Lejemarkedet har overhalet ejermarkedet, og antallet af ledige lejemål er banket i bund. Borgerne vælger i stigende grad at bo til leje. Frihed, fleksibilitet og service tiltrækker mange lejere.

Interessant investeringsmarked gemmer sig i flyttemønstre

Koncentons investeringsstrategi tager højde for udviklingen.

Kli­ma­ven­li­ge ejen­doms­in­ve­ste­rin­ger ba­ner vej­ for win-win si­tu­a­tion

Byggeriet og boligdrift står i dag for 40 pct. af verdens samlede energiforbrug, og derfor giver det kun mening, at en stor del af klimaindsatsen lægges her. Men kombinationen af bæredygtighed og ejendomsinvesteringer er ikke bare en god sag – det er ligeledes den mest økonomisk rentable.

En god mulighed for at passe på EU's største formue

Danskernes samlede nettoformue var ved udgangen af 2020 EU's største. Særligt én ting er vigtig at huske, hvis man vil passe på formuen.

Nye prognoser tyder på stabil prisudvikling på ejendomsmarkedet

Coronapandemien har haft stor betydning for udviklingen på ejendomsmarkedet. Mere normale tilstande venter forude, fremgår det af prisprognoser.

Nationalbanken forudser kraftig stigning i ejendomsværdier

Der er et markant løft af priserne på det danske ejendomsmarked undervejs, mener Nationalbanken.

Stor investor-interesse for bæredygtige ejendomme

Både store og små investorer efterspørger ejendomsinvesteringer med en klimavenlig profil. Det handler både om at gøre noget godt for miljøet og om at sikre sig et potentielt højere afkast.

Ejendomsmarkedet har været investorernes solide anker under krisen

Boligmarkedet har trodset alle forudsigelser under coronakrisen. Priserne er steget, og forventningen er, at det vil fortsætte.

Corona sætter turbo på tendenserne på ejendomsmarkedet

En ny rapport fra Newsec viser, at coronapandemien forstærker og fremskynder mange tendenser på det nordiske ejendomsmarked.

Investeringskoncept sikrer flere attraktive seniorbofælleskaber

Seniorbofællesskaber er en efterspurgt boligform blandt mange ældre, og derfor er ventelisterne meget lange. Det vil Koncenton lave om på.

Megatrend kan give boost til attraktiv investering

Bæredygtighedsbølgen skyller ind over ejendomsmarkedet, fordi lejerne i stigende grad efterspørger det.

Koncenton-investor tilfreds med hurtigt salg af aktier

Investor Hans Erik Pedersen fortæller om et succesfuldt exit fra Koncenton-projket.

Sådan har bekymret investor sikret sin nattesøvn under coronakrisen

Mens aktiemarkedet har vaklet markant under coronakrisen, så kan ejendomsinvesteringer være et alternativ, der giver stabile afkast.

Her er de attraktive boliger på fremtidens ejendomsmarked

Meget tyder på, at det fortsat vil være attraktivt at investere i ejendomme, men efterspørgslen vil flytte sig på fremtidens boligmarked.

Ejendomsinvesteringer er populære: Men skal du investere passivt eller aktivt?

Det kræver en del af den enkelte at være privat og aktiv ejendomsinvestor. Til gengæld er det også muligt at investere passivt. Men hvad skal man vælge og hvorfor?

71-årig investor: Jeg ser en stor fremtid for seniorbofællesskaber

Et populært sted at bo og samtidig en god investering. Kaare Sølvsten From slog til, da han fik muligheden for at købe en bid af et seniorboligkoncept.

Vil du leve af din formue? Så mange penge skal du have

Udviklingen på rentemarkedet udfordrer investorer, der har brug for både høj sikkerhed og for at få et positivt afkast. Hvis du ikke investerer pengene, vil inflationen langsomt gøre formuen mindre værd.

Kæmpe investeringspotentiale i efterspurgt boligform

Fynboen Keld Clément og hans hustru gjorde det, som mange seniorer drømmer om. Sammen med en masse venner har de bygget et seniorbofællesskab med plads til samvær og sociale arrangementer.

Studiestart skaber akut behov for 22.000 boliger

Forældrekøb har i en årrække været et udbredt fænomen. Dog findes der et investeringsalternativ, som kan give de unge adgang til drømmeboligen samtidig med, at man som investor spreder risikoen og får et godt afkast.

Disse provinsbyer forventes at give de bedste afkast

Mange af Danmarks større provinsbyer oplever en massiv befolkningstilvækst i disse år. Det betyder, at mange investorer har fået en række nye darlings, når det kommer til ejendomsinvesteringer.

Investering i København og Aarhus er fortsat en god idé, hvis du følger 8 råd

Høj efterspørgsel og stabile lejepriser vil også fremover gøre boliginvesteringer i København og Aarhus attraktive.

Guldet spreder sig til provinsen, og investorerne rykker med

Befolkningen er strømmet til København og Aarhus de seneste 10 år. Med stigende boligpriser til følge. Men også de største provinsbyer vokser, og det åbner gode muligheder for ejendomsinvestorer.

Mursten bliver stående - kurser går op og ned

Ejendomsmarkedet har for alvor rystet krisetiderne af sig, og de gunstige forhold tiltrækker både store og mindre investorer, som søger et stabilt alternativ til aktiemarkedet og de lavt forrentede obligationer.

Verdens største investorer skruer ned for aktier og op for investeringer i ejendomme

Det turbulente finansmarked får mange af verdens største investorer til at drosle ned på investeringer i traditionelle aktier i 2019. I stedet vil de i stadig højere grad satse på investeringer i ejendomme og fysiske aktiver.

Er du bevidst om din investeringsstrategi?

Hvilke investeringsstrategier anvender du, og stemmer din tidshorisont overens med din strategi? Det er vigtige spørgsmål som investor.

Danskere vil bo i byen - også i fremtiden

Byerne vokser, og det bliver de ved med i fremtiden. Men byerne må udvikle sig i takt med beboernes behov og ønsker, og det giver gode muligheder for at investere i byudvikling og boligejendomme.