Interessant investeringsmarked gemmer sig i nye flyttemønstre
Lavere priser og mere plads betyder, at omegnskommunerne til de største danske byer oplever stor vækst i antallet af tilflyttere. Koncentons investeringsstrategi tager højde for udviklingen.
243 flere borgere fik i løbet af andet kvartal nøglerne til en bolig i Skanderborg Kommune. 394 flere flyttede til Horsens, 226 til Silkeborg og 405 til Holbæk.
Omegnskommunerne til landets storbyer er eftertragtede for rigtig mange borgere, når de ser sig om efter nye steder at bo.
Det viser tal fra Danmarks Statistik, der har set på den såkaldte nettotilflytning. Den er et udtryk for, hvor mange borgere der reelt set flytter til og fra en kommune i en periode. Nettotilflytningen indregner ikke fødselstal og indvandring, og derfor kan man godt opleve stigende befolkningstal i en kommune med negativ nettotilflytning.
Forudså udvikling
Som ejendomsinvestor er det afgørende at vide, hvordan flyttemønstrene udvikler sig. Vores analyser i Koncenton har længe vist, at efterspørgslen i mange kommuner lige uden for storbyerne har været stigende.
”Det er spændende at se, at befolkningen nu i stigende omfang også kigger mod kommunerne uden for storbyerne. Steder, hvor pladsen er bedre, og priserne er lavere. Den udvikling forudså vi for længe siden, og derfor er en stor del af vores investeringsprojekter også placeret i nabokommunerne rundt om storbyerne,” siger Koncentons investeringsdirektør John Sloth.
Urbaniseringen fortsætter
Han understreger, at man fortsat forventer massiv efterspørgsel i landets største byer med Aarhus og København som nogle af de kommuner, der ventes at vokse allermest i det kommende årti.
”Der er ingen tvivl om, at storbyerne vil være populære destinationer mange år frem. Forventningen er fortsat tocifrede vækstrater i de største byer, men nu ser vi altså, at der også sker en vis opblomstring i kommunerne, der grænser op til storbyerne og endda længere væk,” siger John Sloth.
Tydelige tendens
På Sjælland er tendensen helt tydelig. Stort set samtlige kommuner rundt om København har i andet kvartal oplevet en positiv nettotilflytning. Det gælder særligt Nordsjælland og kommunerne rundt om Isefjorden og Roskilde Fjord, der går markant frem.
Bevægelsen medfører en interessant investeringsmulighed for investorer, der søger mere risikospredning i porteføljen.
”Når vi vurderer en ejendomsinvesterings potentiale, så kigger vi i høj grad på befolkningstilvækst, infrastruktur, erhvervsliv, udlejningspotentiale og lignende markører. Det er helt afgørende for en investeringsejendom, at den kan lejes ud, og med en stigende befolkningstilvækst og dermed potentielt højere efterspørgsel er det oplagt at se på vækstområderne uden for storbyerne,” siger John Sloth.
Et godt tilbud i Frederikssund
Et godt eksempel på det er, at Koncentons investeringsprojekt i Frederikssund, der er en spændende vækstby ved Roskilde Fjord. Her venter man en befolkningstilvækst frem mod 2038 på 11,5 pct. Det er blandt andet prisniveauet, nærheden til fjorden, et bredt kultur-, uddannelses,- og handelsliv, der lokker. Samtidig er Frederikssund placeret på en af hovedfærdselsvejene ind til København.
>Læs mere om Koncenton Frederikssund Fioma her
”Det ligger et stort potentiale for en ejendomsinvestor i en by som Frederikssund, hvor man har en ideel placering og samtidig stadig kan få boligkvadratmeter til gode priser. Det tiltaler mange lejere,” siger John Sloth.
Hvis du vil klædes bedre på til at forstå ejendomsmarkedet i Danmark eller vil vide mere om de forventet største vækstbyer, så har vi i Koncenton udarbejdet guiden Top 20-byer, der netop sætter fokus på de byer, som ventes at vokse mest i de kommende år.