Flere gode nyheder på boligmarkedet

For anden måned i træk er boligpriserne i Danmark steget. Det viser nye tal fra ejendomsmæglernes statistikportal Boligsiden.

Huspriserne steg fra marts til april med 0,9 pct. på landsplan, mens lejlighederne i samme periode steg 1,3 pct. Indregner man sæsoneffekten, så lyder stigningen i priserne for lejligheder på 0,4 pct., mens huspriserne ikke udviklede sig i perioden.

Selvom det er små skridt fremad, så er det interessant, fordi det kunne tyde på, at markedet kan være ved at vende efter en periode med faldende priser som en konsekvens af de høje renter.

»Det er lidt af et comeback for boligpriserne, som stiger for anden måned i træk efter et meget hårdt efterår og vinter. Handlerne ser også ud til at være i en smule fremgang. Flere ting peger således på, at der går i den bedre retning for boligmarkedet igen,« skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar til tallene.

Realkreditselskaberne Nykredit og Realkredit Danmark mener, at tallene er udtryk for, at det største prisfald er sket, men udelukker omvendt ikke, at der fortsat kan være en yderligere korrektion nedad.

Inflationen halveret

Her er det ikke mindst interessant at se på et andet nøgletal, der blev offentliggjort onsdag. Nye tal viser, at inflationen i Danmark fortsætter nedad. Ifølge Danmarks Statistik faldt inflationen fra 6,7 pct. i marts til 5,3 pct. i april. Vi nærmer os altså en halvering af stigningstakten i forhold til, da inflationen toppede på 10,1 pct. i oktober 2022.

(artiklen fortsætter under grafikken)

Udvikling i inflation og kerneinflation. Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik

Faldet skyldes ikke mindst, at prisstigningerne på energi, fødevarer og gas er aftaget. Kigger man i stedet på kerneinflationen, der er renset for netop disse, så er der tale om et fald fra 6,4 pct. i marts til 6,1 pct. i april.

Det går altså den rigtige vej, men der er fortsat et stykke ned til de målsatte 2 pct. inflation.

“Onsdagens måling er godt nyt for danskerne, men det er formentlig for tidligt at aflyse inflationsbekymringerne fuldstændig,” skriver cheføkonom i Nykredit Palle Sørensen i en kommentar.

I Koncenton hæfter vi os også ved de bedrede nøgletal. Det tyder på, at der lige nu er rigtig gode muligheder for at investere i et marked med potentiale til en positiv prisudvikling i det kommende årti.

”Der er positive strømninger over markedet lige nu, og det mærker vi også, fordi flere investorer henvender sig for at høre om mulighederne,” siger adm. direktør i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

>Aktuelt udbyder Koncenton flere investeringsprojekter, som kan ses her.

Relaterede artikler

Ejendomsanalyse: Så meget er boligpriserne steget siden 1992

Stor undersøgelse af boligpriserne i Danmark viser, at ejerboligerne særligt i- og omkring de store byer er steget betydeligt.

Klumme: Derfor kommer boligmarkedet så godt tilbage i den kommende tid

Boligmarkedet kommer flot tilbage med stabilisering i efteråret og et rigtigt godt forår i 2024, forudser fremtidsforsker.

Denne porteføljestrategi har givet størst afkast med mindst risiko

Alternative investeringer er blevet en fast bestanddel af mange investorers portefølje. Analyse viser, at de bidrager til et stærkere forhold mellem risiko og afkast.

Ejendomsmarkedet er på vej tilbage

Efter en periode med faldende priser er boligmarkedet vendt, skriver boligøkonom Mikkel Høegh i sin klumme.