Brandvarmt lejemarked gør ejendomsinvesteringer mere attraktive

Tomgangen for lejemål er på det laveste niveau i 13 år, viser opgørelse fra EjendomDanmark.

I disse dage indvier vi et helt nyt boligområde i Sorø på Midtsjælland. I et naturskønt område kun fem minutters kørsel fra den motorvej, der fører bilister til hovedstaden på omtrent 1 times tid, har vi i Koncenton opført 123 moderne rækkehuse og parcelhuse.

Nybyggeriet er et godt eksempel på udviklingen på lejeboligmarkedet. Flere end 2.000 personer skrev sig på en interesseliste til boliger, og selvom vi kun lige har klippet snoren og indviet byggeriet, så er de mange boliger stort set alle udlejet.

Det er et godt billede på et brandvarmt udlejningsmarked.

”Vores erfaring og analyser tydede på, at der ville være stor interesse for netop den type af boliger, men virkeligheden har overgået vores forventninger. For mange er det særdeles attraktivt at bo til leje, og det er ikke forbeholdt lejlighedsmarkedet i storbyerne, men gælder som i dette tilfælde også rækkehuse og parcelhuse i vækstbyerne i Danmark,” fortæller udlejningschef i Koncentons udlejningsafdeling Go’Bolig Søren Justesen.

> Læs også: Analyse: Hvad skal vi forvente af ejendomsmarkedet

Laveste tomgang i 13 år

Nye tal fra EjendomDanmark viser, at den økonomiske tomgang for alle typer lejemål lyder på 5,5 pct., hvilket er det laveste niveau i 13 år. Boliglejemål har fortsat den klart laveste tomgang på 3,2 pct. efter et kvartalsvist fald på 0,1 procentpoint og et årligt fald på 0,2 procentpoint.

Selvom tomgangen er banket i bund, så er det ikke nyt, at lejeboligmarkedet er populært. De seneste mange år er antallet af lejeboliger vokset markant mere end antallet af ejerboliger. Den aktuelle økonomiske situation med en truende recession forstærker blot det billede. Det får flere til at efterspørge trygheden og fleksibiliteten ved at leje.

”Efterspørgslen på lejemål er vokset, og det skyldes blandt andet, at ejermarkedet er blevet mere usikkert. Den stigende rente gør det dyrere at købe en ejerlejlighed. I en privat lejebolig får man tag over hovedet for et mindre indskud og til en lavere risiko,” siger underdirektør i EjendomDanmark Morten Marott Larsen i en pressemeddelelse.

Gode nyheder for investorer

Ser man isoleret på boligmarkedet, så er det særligt Region Hovedstaden, der er attraktiv hos lejerne. Her er tomgangen helt nede på 1,9 pct.

Det har vi også mærket i Koncenton, hvor vi aktuelt har en tomgang på blot 0,35 pct. set som et gennemsnit over de seneste 12 måneder. Tallet opgøres ikke på samme måde som tallene fra EjendomDanmark og kan derfor ikke sammenlignes direkte. Begge opgørelser vidner dog om et meget attraktivt lejemarked.

Nyopførte rækkehuse i beige sten


Det er ikke mindst gode nyheder for ejendomsinvestorer, fordi det mindsker risikoen og gør de enkelte investeringsprojekters budgetter mere solide.

”Ikke mindst de usikre aktie- og obligationsmarkeder har skabt et øget behov for risikospredning. Her er det for mange en kærkommen håndsrækning, at man som et alternativ kan investere i ejendomme og dermed kan få en inflationssikret investering, der samtidig bygger på et aktiv med høj efterspørgsel,” siger investeringsdirektør i Koncenton John Sloth.

Behov for tusindvis af nye boliger

Meget tyder på, at udviklingen vil fortsætte i de kommende år. Befolkningstallet ventes alene de kommende 10 år at vokse i et omfang, der betyder, at der skal opføres 14.000-15.000 nye boliger hvert år.

”Prognoser viser, at vi i fremtiden får brug for endnu flere boliger i både storbyer og vækstbyer. Det er vores forventning, at mange vil efterspørge lejeboliger. Det er både et spørgsmål om økonomi og et spørgsmål om den fleksibilitet, som man får som lejer,” siger John Sloth.

> Er du interesseret i at investere i ejendomme, kan du se vores aktuelle projekter her.

Relaterede artikler

Klumme: Ejendomsmarkedet lander på benene i 2024

Der er flere ting, der taler for, at 2024 kan blive et år med fremgang på ejendomsmarkedet, skriver Jyske Banks boligøkonom.

Dyre ejerboliger øger lejeboligernes popularitet i storbyer

Lejeboligerne i storbyerne bliver mere og mere populære i takt med, at det bliver sværere for mange at finansiere en ejerbolig.

Sådan undgår du at begå de store investorfejl

Vi må erkende, at vi ikke kan bidrage med afgørende viden, når det kommer til valg af investeringer. Spred i stedet risikoen, lyder det fra forfatter Jens Balle.

Sådan indretter vi fællesrum til lejerne

I Koncenton bruger vi meget tid på indretning af fællesrummene i vores ejendomme, så vi sikrer, at lejerne føler sig hjemme. Tag med på en dag med fokus på indretning.