Hvordan er det at være investor lige nu?

Eskild Ebbesen, den tidligere dansk eliteroer, som deltog ved OL hele fem gange og tog OL-guld med hjem til Danmark i 1996, 2004 og 2008, fortæller om, hvordan det er at være investor i markedet lige nu, og hvad han forventer af 2023.

Hvordan kom du i gang med investering?

Jeg gik i gang med at investere ud fra tanken om at have noget kørende ved siden af. Et stabilt, løbende afkast. Allerede fra jeg var helt ung, begyndte jeg at investere i aktier. Senere kom jeg i gang med både ejendomme og solceller. Jeg investerede i ejendomme sammen med Koncenton fra nogle af de første projekter, og det har været nogle rigtig gode år for de projekter, der er færdige og udlejede. Men der kan være stor forskel på resultaterne i de enkelte ejendomme.

Hvordan sammensætter du din portefølje?

Generelt har jeg været overvægtet i ejendomme og solceller set i forhold til aktier. Jeg kan godt lide det langsigtede, stabile afkast, men jeg overvejer at tage lidt flere aktier ind i den kommende tid for at få lidt mere likviditet eller fleksibilitet ind i porteføljen.

Hvordan har du oplevet det at være investor i 2022?

Det har været et svært år, hvor jeg var mere tilbageholdende med, om jeg ville gå ind i nye investeringsprojekter. Jeg købte ikke noget og solgte ikke noget i 2022. Jeg har altid købt ind på tanken om langsigtethed, og at ejendomspriserne kan stige og falde. Driften skal kunne servicere lånene, og huslejerne stiger mere eller mindre med inflationen, så jeg er ikke tvunget til at sælge, og derfor har jeg heller ikke været bekymret.

Hvordan har du grebet året an rent strategisk?

Jeg vil kalde det en afventende strategi. Jeg synes, at priserne generelt er kommet højt op, og jeg tror, at de skal lidt ned. Men jeg kunne godt overveje her i det nye år at være mere aktiv i markedet.

Hvad forventer du dig af 2023?

I forhold til byggeriet, forventer jeg, at der begynder at komme mere gang i tingene igen. Sælgerne vil nok regulere priserne mere i forhold til at få enderne til at mødes, entreprenørerne begynder nok at være mere sultne for at få opgaver. Det vil alt andet lige give mere fleksibilitet i priserne og mon ikke, vi vil se et mere aktivt marked.

Eskild Ebbesen: Hvordan er det at være investor lige nu

Relaterede artikler

Her er opskriften på det stærke seniorfællesskab

Tag med på besøg i et seniorbofællesskab i Randers.

Fremtidsforskeren: Stort behov for nybyggeri i storbyer

Der vil være et fint og stort marked for nybyggeri af lejeboliger i de store byer i de kommende år, skriver
fremtidsforsker Jesper Bo Jensen i sin klumme.

Stort behov for nye boliger i storbyerne

Særligt København har brug for nybyggede boliger, hvis den ventede strøm af tilflyttere skal imødekommes i det næste årti, viser analyse. Men også andre storbyer oplever, at byggebalancen er tippet.

Ejendomme er pensionskæmpernes unoterede darling

Danske pensionsselskaber har ejendomsinvesteringer for mere end 300 mia. kr., hvilket gør det til den største aktivklasse blandt de unoterede investeringer.