Hvordan er det at være investor lige nu?

Eskild Ebbesen, den tidligere dansk eliteroer, som deltog ved OL hele fem gange og tog OL-guld med hjem til Danmark i 1996, 2004 og 2008, fortæller om, hvordan det er at være investor i markedet lige nu, og hvad han forventer af 2023.

Hvordan kom du i gang med investering?

Jeg gik i gang med at investere ud fra tanken om at have noget kørende ved siden af. Et stabilt, løbende afkast. Allerede fra jeg var helt ung, begyndte jeg at investere i aktier. Senere kom jeg i gang med både ejendomme og solceller. Jeg investerede i ejendomme sammen med Koncenton fra nogle af de første projekter, og det har været nogle rigtig gode år for de projekter, der er færdige og udlejede. Men der kan være stor forskel på resultaterne i de enkelte ejendomme.

Hvordan sammensætter du din portefølje?

Generelt har jeg været overvægtet i ejendomme og solceller set i forhold til aktier. Jeg kan godt lide det langsigtede, stabile afkast, men jeg overvejer at tage lidt flere aktier ind i den kommende tid for at få lidt mere likviditet eller fleksibilitet ind i porteføljen.

Hvordan har du oplevet det at være investor i 2022?

Det har været et svært år, hvor jeg var mere tilbageholdende med, om jeg ville gå ind i nye investeringsprojekter. Jeg købte ikke noget og solgte ikke noget i 2022. Jeg har altid købt ind på tanken om langsigtethed, og at ejendomspriserne kan stige og falde. Driften skal kunne servicere lånene, og huslejerne stiger mere eller mindre med inflationen, så jeg er ikke tvunget til at sælge, og derfor har jeg heller ikke været bekymret.

Hvordan har du grebet året an rent strategisk?

Jeg vil kalde det en afventende strategi. Jeg synes, at priserne generelt er kommet højt op, og jeg tror, at de skal lidt ned. Men jeg kunne godt overveje her i det nye år at være mere aktiv i markedet.

Hvad forventer du dig af 2023?

I forhold til byggeriet, forventer jeg, at der begynder at komme mere gang i tingene igen. Sælgerne vil nok regulere priserne mere i forhold til at få enderne til at mødes, entreprenørerne begynder nok at være mere sultne for at få opgaver. Det vil alt andet lige give mere fleksibilitet i priserne og mon ikke, vi vil se et mere aktivt marked.

Eskild Ebbesen: Hvordan er det at være investor lige nu

Relaterede artikler

Sådan kan du redde porteføljen, når inflationen raser

Den høje inflation kan blive en faktor i en længere periode. Hvordan griber man som investor den udfordring an?

Hvordan er det at være investor lige nu?

Uffe Dreiser er en erfaren investor med fortid i den internationale finanssektor. Til daglig er han privat investor og driver investeringskurset aktieakademi.dk.

Er det opskriften på det gode, lange seniorliv?

Findes kilden til større livsglæde i fællesskabet?

Hvordan er det at være investor lige nu?

Chefstrateg Tine Choi Danielsen fortæller, hvordan hun ser investeringsmarkedet og boligmarkedet lige, nu samt hvad hendes forventninger er til 2023.