Rapport: Boliginvesteringer bliver hottest i 2022

Ejendomsinvesteringer har bidt sig fast i investorerne som et attraktivt og solidt alternativ til aktier. Ny undersøgelse fra mæglerkæden EDC peger på, at der også næste år bliver travlt på ejendomsmarkedet.

2022 kan blive endnu et stærkt år i den danske branche for ejendomsinvesteringer.

Mens 2021 allerede nu tegner til at blive et rekordår, når man ser på den samlede transaktionsvolumen, så tyder noget på, at investorerne er parate til endnu mere i det kommende år.

I en ny undersøgelse foretaget af mæglerkæden EDC svarer hele 80 pct. af de 1.700 respondenter, at de forventer at investere det samme eller mere i det nye år sammenlignet med 2021. 48 pct. svarer alene, at de vil investere mere i ejendomme.

Den udvikling overrasker ikke i Koncenton, hvor vi kan konstatere, at 2021 bliver vores bedste år nogensinde med en markant stigning i antal investorer og omsætning.

”Ejendomme er som investering et marked i stor vækst. Det mærker vi i høj grad i Koncenton, hvor investorernes efterspørgsel stiger år for år,” siger investeringsdirektør i Koncenton John Sloth.

Boliger er favoritten

Det er særligt boligejendomme, der er i høj kurs. Hele 82 pct. af respondenterne svarer, at det er boligejendommene, som de vil investere i næste år.

En del af forklaringen på ejendommenes voksende popularitet er, at investorerne har behov for at se sig om efter alternativer til aktierne. Hvor obligationer tidligere var et oplagt alternativ, så har den lave rente skabt et behov for nye muligheder.

luftfoto-af-nybygget-ejendomskvarter


Her er særligt det danske ejendomsmarked med sin stabilitet og gode finansieringsmuligheder særdeles attraktivt.

”Vi ser det som en generel anerkendelse af boligejendomme som et rigtigt stærkt alternativ til aktierne og en afkaststærk afløser for obligationerne. Som boliginvestor får man den eftertragtede kombination af lav risiko og højt afkast,” siger John Sloth.

Befolkningstilvækst

Af undersøgelsen fremgår det også, at de adspurgte næste år forventer højere priser. En tredjedel forudser stigende markedspriser på ejendommene, mens knap halvdelen peger på voksende markedsleje i 2022.

”Vi ser i Koncenton, at den demografiske udvikling og den økonomiske vækst i samfundet begge bidrager til en solid efterspørgsel fremadrettet. Vi bliver flere og flere borgere i Danmark. Flere singler i byerne, flere seniorer i bofællesskaberne og flere børnefamilier, der bevæger sig mod vækstområderne rundt om storbyerne,” siger John Sloth.

Efterspørgslen har de seneste år medvirket til at presse priserne markant op på markedet. Det fik vi i Koncenton ikke mindst bekræftet i løbet af 2021, hvor flere aktører bød på vores portefølje. Et af tilbuddene værdisatte størstedelen af porteføljen til et niveau svarende til en gennemsnitlig avance på investorernes samlede investerede kapital efter skat på 44,6 pct.

Det er op til investorerne at bestemme, om de ønsker at sælge, og i det konkrete tilfælde blev der takket nej.

”Man har fra investorernes side vurderet, at vores investeringsmodel er at foretrække på trods af det markante tilbud. Det tager vi som et skulderklap om, at vi gør vores arbejde ordentligt i Koncenton,” siger John Sloth.

>Har du lyst til at høre mere om vores investeringskoncept, så kan du tilmelde dig et af vores informationsmøder her

Relaterede artikler

Her er opskriften på det stærke seniorfællesskab

Tag med på besøg i et seniorbofællesskab i Randers.

Fremtidsforskeren: Stort behov for nybyggeri i storbyer

Der vil være et fint og stort marked for nybyggeri af lejeboliger i de store byer i de kommende år, skriver
fremtidsforsker Jesper Bo Jensen i sin klumme.

Stort behov for nye boliger i storbyerne

Særligt København har brug for nybyggede boliger, hvis den ventede strøm af tilflyttere skal imødekommes i det næste årti, viser analyse. Men også andre storbyer oplever, at byggebalancen er tippet.

Ejendomme er pensionskæmpernes unoterede darling

Danske pensionsselskaber har ejendomsinvesteringer for mere end 300 mia. kr., hvilket gør det til den største aktivklasse blandt de unoterede investeringer.