Hvordan er det at være investor lige nu?

Uffe Dreiser er en meget erfaren investor med en fortid i den internationale finanssektor. I dag lever han af at være privat investor og drive investeringskurset Aktieakademi.dk. Hans investeringsportefølje er bred indenfor både aktier, ejendomme og andre alternativer. Han har blandt andet en række forskellige investeringer i Koncenton.

Hvordan har du oplevet det at være investor i 2022?

2022 har været et svært år at være investor. Stort set alle aktiver har været ramt, men vi så særligt aktierne tabe stort undervejs. Normalt kan man så holde skindet på næsen med obligationerne, men de har også tabt, fordi renterne er steget så meget. Lavpunktet har været de raketstigende renter. Det er virkelig gået stærkt. Fra 0,5 til 6 pct. – det er voldsomt.

Jeg er ikke så overrasket over udviklingen i værdierne. Vi har haft nogle gode år og snakket om bobler inden for både aktier, boliger og rentemarked, så jeg tror, at det er sundt nok med en revurdering.

Hvordan har du grebet året an rent strategisk?

Jeg har en del alternativer i porteføljen, og de har kunnet afbøde noget af faldet. Havde det hele stået i aktier, så havde det været værre. Så jeg har været godt tilfreds med at have noget i forskellige investeringskasser. Spredning er redning, som man siger, og det viser 2022 også.

Hvad forventer du dig af 2023?

Det er svært at byde ind på forventningerne til 2023. Jeg tror, at vi er på vej mod en bedring, men det tænker de fleste nok, indtil det modsatte er bevist. Der er flere mulige scenarier, men jeg tror mest på en blød landing, hvor vi får en recession i Europa, og hvor vi samtidig får renter og inflation ned i lidt lavere niveauer omkring 4-5 pct. Det vil gavne markederne.

Hvordan sammensætter du din portefølje?

Jeg har en lang investeringshorisont, så jeg kommer til at købe aktier og ejendomme på den lange bane. Vores horisontafkast er bedre nu end for et år siden, og det lægger jeg meget vægt på. Jeg kommer ikke til at ramme bunden alligevel, men køber ind løbende i aktiver, som jeg forventer at være glad for om 3+ år. Det kan være i aktier, men det kan også være i ejendomme, hvis der kommer spændende tilbud. Der kan godt være investorer, der er presset til at sælge, så man kan lave gode indkøb.

Uffe Dreiser: Hvordan er det at være investor lige nu?

Relaterede artikler

Vismænd: Udsigt til massive stigninger i boligpriser

Meget tyder på, at nedturen på boligmarkedet er overstået.

Populære lejeboliger giver stærkere investeringscase

Mere end nogensinde bor borgerne i Danmark til leje. Den udvikling kan få ekstra fart.

Flere gode nyheder på boligmarkedet

Nye nøgletal tyder på bedre tider for boligmarkedet i Danmark.

Sådan sætter man gang i det gode naboskab

Et godt nabofællesskab skal komme rigtigt fra start. Derfor får beboerne hjælp af Go’Boligs fællesskabskoordinator, hvis overordnede fokus er at skabe gode relationer og mindske ensomhed blandt beboerne.