Hæder til guldklædt Koncenton-ejendom

Aarhus Kommune har uddelt sin årlige arkitekturpris, og blandt de nominerede i år var en af Koncentons mere opsigtsvækkende ejendomme.

”Et rigtigt spændende og vellykket projekt på et sådant særligt sted i byen.”

Guldhuset på Vesterbro Torv i det centrale Aarhus har fået hædrende omtale i forbindelse med uddelingen af Aarhus Kommunes årlige arkitekturpris, der gives til byggeri, som udmærker sig arkitektonisk ud over det sædvanlige.

Ejendommen, der er ejet af Koncenton-investorer og drives af Koncenton, var blandt de nominerede, men måtte nøjes med hædrende omtale.

Kommunens bedømmelseskomité skrev blandt andet om byggeriet:

”Bygningen fremhæves, fordi den på én gang formår at stille sig stærk frem, med buede altaner, der sender en hilsen til Gaudis bygninger i Barcelona. Facaden er beklædt med en pladebeklædning i guld, der trækker bygningen frem. Samtidig formår den på fin og smuk vis at indgå i en rytme, samt i en proportionering og skala, der indgår i dialog med torvets øvrige bygninger.”

Guldhuset er tegnet af JDS Architects og udviklet og opført af Tækker Group. Koncenton udbød ejendommen i 2016 med stor investorinteresse til følge. Også på lejersiden har der været stor interesse. De 32 lejligheder blev udlejet på ganske kort tid som en klar indikation på, at placeringen centralt i Aarhus og lejlighedernes indretning tiltaler mange.

”Vi er selvsagt rigtig stolte af hæderen. Den er et bevis på, at det betaler sig nogle gange af udfordre det bestående. For Koncenton og vores investorer går det hele op i en højere enhed, når en ejendom både rummer attraktive lejemål og smuk arkitektur,” siger adm. direktør i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

Aarhus Kommunes arkitekturpris har været uddelt hvert år siden 1988. Kommunens bedømmelseskomité bestod af teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), stadsarkitekt Anne Mette Boye, landskabsarkitekt, Lisbeth Roi, afdelingschef i Byggeri, Ann Hamborg og billedkunstner, Signe Klejs.

Relaterede artikler

Nyt ejendomsprojekt med stærkt afkast

Vi har netop lanceret et nyt spændende enkeltstående ejendomsprojekt med 100 meget eftertragtede lejeboliger i Storaarhus.

Koncenton-investorer modtager udbytter på godt 100 mio. kr.

2021 var et godt år for mange af ejendomsselskaberne i Koncenton, viser nye regnskaber.

Koncenton opruster med erfaren CFO

Det bliver 54-årige Henrik Skovsby, der 1. august tiltræder den ledige toppost som chief financial officer (CFO) i Koncenton.

Koncenton præsenterer ny bestyrelse med markante navne

Med indsættelsen af en ny, professionel bestyrelse fortsætter Koncenton opsplitningen fra søsterselskabet. Bestyrelsen skal være med til at indfri virksomhedens ambitiøse vækstmål.