Hæder til guldklædt Koncenton-ejendom

Aarhus Kommune har uddelt sin årlige arkitekturpris, og blandt de nominerede i år var en af Koncentons mere opsigtsvækkende ejendomme.

”Et rigtigt spændende og vellykket projekt på et sådant særligt sted i byen.”

Guldhuset på Vesterbro Torv i det centrale Aarhus har fået hædrende omtale i forbindelse med uddelingen af Aarhus Kommunes årlige arkitekturpris, der gives til byggeri, som udmærker sig arkitektonisk ud over det sædvanlige.

Ejendommen, der er ejet af Koncenton-investorer og drives af Koncenton, var blandt de nominerede, men måtte nøjes med hædrende omtale.

Kommunens bedømmelseskomité skrev blandt andet om byggeriet:

”Bygningen fremhæves, fordi den på én gang formår at stille sig stærk frem, med buede altaner, der sender en hilsen til Gaudis bygninger i Barcelona. Facaden er beklædt med en pladebeklædning i guld, der trækker bygningen frem. Samtidig formår den på fin og smuk vis at indgå i en rytme, samt i en proportionering og skala, der indgår i dialog med torvets øvrige bygninger.”

tagterrasse på Guldhuset på Vesterbro Torv


Guldhuset er tegnet af JDS Architects og udviklet og opført af Tækker Group. Koncenton udbød ejendommen i 2016 med stor investorinteresse til følge. Også på lejersiden har der været stor interesse. De 32 lejligheder blev udlejet på ganske kort tid som en klar indikation på, at placeringen centralt i Aarhus og lejlighedernes indretning tiltaler mange.

”Vi er selvsagt rigtig stolte af hæderen. Den er et bevis på, at det betaler sig nogle gange af udfordre det bestående. For Koncenton og vores investorer går det hele op i en højere enhed, når en ejendom både rummer attraktive lejemål og smuk arkitektur,” siger adm. direktør i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

Aarhus Kommunes arkitekturpris har været uddelt hvert år siden 1988. Kommunens bedømmelseskomité bestod af teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), stadsarkitekt Anne Mette Boye, landskabsarkitekt, Lisbeth Roi, afdelingschef i Byggeri, Ann Hamborg og billedkunstner, Signe Klejs.

> Se alle ejendommene i vores ejendomsoversigt

Relaterede artikler

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.

Nu bliver den digitale værktøjskasse rullet ud til lejerne

Med en ny lejerportal og et tilhørende administrationssystem har Koncenton taget et stort skridt mod en mere digital hverdag for lejere, ejere og udlejere.

Millionudbytte til Koncenton-investorer

Investorerne i en stribe af Koncentons ejendomsselskaber har besluttet at udbetale et trecifret millionudbytte efter 2022.