Hæder til guldklædt Koncenton-ejendom

Aarhus Kommune har uddelt sin årlige arkitekturpris, og blandt de nominerede i år var en af Koncentons mere opsigtsvækkende ejendomme.

”Et rigtigt spændende og vellykket projekt på et sådant særligt sted i byen.”

Guldhuset på Vesterbro Torv i det centrale Aarhus har fået hædrende omtale i forbindelse med uddelingen af Aarhus Kommunes årlige arkitekturpris, der gives til byggeri, som udmærker sig arkitektonisk ud over det sædvanlige.

Ejendommen, der er ejet af Koncenton-investorer og drives af Koncenton, var blandt de nominerede, men måtte nøjes med hædrende omtale.

Kommunens bedømmelseskomité skrev blandt andet om byggeriet:

”Bygningen fremhæves, fordi den på én gang formår at stille sig stærk frem, med buede altaner, der sender en hilsen til Gaudis bygninger i Barcelona. Facaden er beklædt med en pladebeklædning i guld, der trækker bygningen frem. Samtidig formår den på fin og smuk vis at indgå i en rytme, samt i en proportionering og skala, der indgår i dialog med torvets øvrige bygninger.”

Guldhuset er tegnet af JDS Architects og udviklet og opført af Tækker Group. Koncenton udbød ejendommen i 2016 med stor investorinteresse til følge. Også på lejersiden har der været stor interesse. De 32 lejligheder blev udlejet på ganske kort tid som en klar indikation på, at placeringen centralt i Aarhus og lejlighedernes indretning tiltaler mange.

”Vi er selvsagt rigtig stolte af hæderen. Den er et bevis på, at det betaler sig nogle gange af udfordre det bestående. For Koncenton og vores investorer går det hele op i en højere enhed, når en ejendom både rummer attraktive lejemål og smuk arkitektur,” siger adm. direktør i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

Aarhus Kommunes arkitekturpris har været uddelt hvert år siden 1988. Kommunens bedømmelseskomité bestod af teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), stadsarkitekt Anne Mette Boye, landskabsarkitekt, Lisbeth Roi, afdelingschef i Byggeri, Ann Hamborg og billedkunstner, Signe Klejs.

Relaterede artikler

Seniorerne flytter ind: Koncentons første seniorbofællesskab står klart

Efterspørgslen efter nye seniorboliger er stor hos Koncenton, der netop har afsluttet opførelsen af de første seniorbofællesskaber.

Koncenton gennemfører attraktiv handel med eftertragtet ejendom

Koncenton sælger den nyopførte ejendom Poppelstykket i Valby i København kort tid efter færdiggørelsen.

Koncenton og AGF i nyt partnerskab med bæredygtige værdier

Koncenton bliver ny partner i superligaklubben AGF.

Nyt ejendomsprojekt med 183 lejligheder i Glostrup

Et attraktivt ejendomsbyggeri med en samlet projektsum på 437 mio. kr. skal opføres i Glostrup. Der er tale om én samlet karré, der omkranser et grønt gårdmiljø, og som får et bredt udvalg af lejligheder.