Stor interesse for Koncenton-boliger

Efterspørgslen efter lejeboliger er høj. I Koncentons udlejnings- og driftsselskab Go’Bolig fortsatte den nedadgående tomgang i juli.

Mens mange danskere vender tilbage fra sommerferie, er der fuld fart på udlejningen i Koncentons udlejnings- og driftsselskab Go’Bolig.

Med blot 8 ledige lejemål ud af knap 4.000 boliger kunne selskabet 31. juli fremvise en tomgangsprocent målt over de seneste 12 måneder på blot 0,33 pct. Det er et lille fald fra det i forvejen lave tal på 0,35 pct. opgjort måneden forinden.

Dermed fortsætter den nedadgående kurve, der har kendetegnet udlejningen i en lang periode.

”Vi er naturligvis meget tilfredse med, at vi har så stor succes med at tiltrække lejere til vores boliger. Det er glædeligt for investorerne, og det er glædeligt for lejerne, at de har fundet sig en moderne bolig i en af landets vækstbyer,” siger direktør i Go’Bolig Christina Ruus Frost.

boligejendommen-honnoerkajen-i-horsens

 

Bedre end budgettet

Faktisk er der allerede indgået lejekontrakter i flere af de få ledige boliger, og den lave tomgang er generelt et tegn på, at Koncenton og Go’Bolig forvalter og udlejer en meget attraktiv boligmasse. Den seneste lange periodes tomgang er da også betydeligt under både de 2 pct., der budgetteres med i Koncentons investeringsprojekter, og under de 3,2 pct., der ifølge EjendomDanmark er den generelle tomgang i Danmark. I sidstnævnte er der dog målt på den økonomiske tomgang, så tallene er ikke direkte sammenlignelige.

”De stærke udlejningstal bidrager positivt til budgetterne i investeringsprojekterne. Samtidig viser det, at vi gør meget rigtigt. Det gælder både i forhold til at udvælge og indkøbe de boliger, der efterspørges, og i forhold til den måde, som vi arbejder med vores udlejning på,” siger Christina Ruus Frost.

Lejemarkedet vinder frem

Det danske lejemarked har generelt været kendetegnet af vækst de seneste mange år, hvor antallet af lejeboliger i Danmark har overhalet antallet af ejerboliger ifølge Danmarks Statistik. En udvikling, der særligt har været synlig i storbyerne.

I Koncenton investerer vi i danske vækstbyer, hvor der er udsigt til stigende befolkningstal i det kommende årti. Det medvirker i stort omfang til at holde efterspørgslen efter nye lejeboliger oppe og tomgangen nede. Til gengæld ser den seneste tids kraftigt stigende inflation og rente ikke ud til indtil videre at have nogen synlig effekt på markedet.

”Vi kan konstatere, at lejemarkedet ligner sig selv, og at der fortsat er meget høj efterspørgsel efter vores udlejningsportefølje. Der har fra flere sider været spekuleret i, at den stigende rente kan få flere til at droppe at eje en bolig og i stedet at leje, og det kan tænkes, at det fremadrettet vil medvirke til at holde efterspørgslen høj,” siger Christina Ruus Frost.

Koncenton og Go’Bolig forvalter aktuelt 63 idriftsatte udlejningsejendomme, hvoraf de 56 er fuldt udlejet.

> Er du interesseret i at investere i det danske ejendomsmarked, kan du se Koncentons aktuelle investeringsprojekter her.

Relaterede artikler

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.

Nu bliver den digitale værktøjskasse rullet ud til lejerne

Med en ny lejerportal og et tilhørende administrationssystem har Koncenton taget et stort skridt mod en mere digital hverdag for lejere, ejere og udlejere.

Millionudbytte til Koncenton-investorer

Investorerne i en stribe af Koncentons ejendomsselskaber har besluttet at udbetale et trecifret millionudbytte efter 2022.