Stor interesse for Koncenton-boliger

Efterspørgslen efter lejeboliger er høj. I Koncentons udlejnings- og driftsselskab Go’Bolig fortsatte den nedadgående tomgang i juli.

Mens mange danskere vender tilbage fra sommerferie, er der fuld fart på udlejningen i Koncentons udlejnings- og driftsselskab Go’Bolig.

Med blot 8 ledige lejemål ud af knap 4.000 boliger kunne selskabet 31. juli fremvise en tomgangsprocent målt over de seneste 12 måneder på blot 0,33 pct. Det er et lille fald fra det i forvejen lave tal på 0,35 pct. opgjort måneden forinden.

Dermed fortsætter den nedadgående kurve, der har kendetegnet udlejningen i en lang periode.

”Vi er naturligvis meget tilfredse med, at vi har så stor succes med at tiltrække lejere til vores boliger. Det er glædeligt for investorerne, og det er glædeligt for lejerne, at de har fundet sig en moderne bolig i en af landets vækstbyer,” siger direktør i Go’Bolig Christina Ruus Frost.

boligejendommen-honnoerkajen-i-horsens

 

Bedre end budgettet

Faktisk er der allerede indgået lejekontrakter i flere af de få ledige boliger, og den lave tomgang er generelt et tegn på, at Koncenton og Go’Bolig forvalter og udlejer en meget attraktiv boligmasse. Den seneste lange periodes tomgang er da også betydeligt under både de 2 pct., der budgetteres med i Koncentons investeringsprojekter, og under de 3,2 pct., der ifølge EjendomDanmark er den generelle tomgang i Danmark. I sidstnævnte er der dog målt på den økonomiske tomgang, så tallene er ikke direkte sammenlignelige.

”De stærke udlejningstal bidrager positivt til budgetterne i investeringsprojekterne. Samtidig viser det, at vi gør meget rigtigt. Det gælder både i forhold til at udvælge og indkøbe de boliger, der efterspørges, og i forhold til den måde, som vi arbejder med vores udlejning på,” siger Christina Ruus Frost.

Lejemarkedet vinder frem

Det danske lejemarked har generelt været kendetegnet af vækst de seneste mange år, hvor antallet af lejeboliger i Danmark har overhalet antallet af ejerboliger ifølge Danmarks Statistik. En udvikling, der særligt har været synlig i storbyerne.

I Koncenton investerer vi i danske vækstbyer, hvor der er udsigt til stigende befolkningstal i det kommende årti. Det medvirker i stort omfang til at holde efterspørgslen efter nye lejeboliger oppe og tomgangen nede. Til gengæld ser den seneste tids kraftigt stigende inflation og rente ikke ud til indtil videre at have nogen synlig effekt på markedet.

”Vi kan konstatere, at lejemarkedet ligner sig selv, og at der fortsat er meget høj efterspørgsel efter vores udlejningsportefølje. Der har fra flere sider været spekuleret i, at den stigende rente kan få flere til at droppe at eje en bolig og i stedet at leje, og det kan tænkes, at det fremadrettet vil medvirke til at holde efterspørgslen høj,” siger Christina Ruus Frost.

Koncenton og Go’Bolig forvalter aktuelt 63 idriftsatte udlejningsejendomme, hvoraf de 56 er fuldt udlejet.

> Er du interesseret i at investere i det danske ejendomsmarked, kan du se Koncentons aktuelle investeringsprojekter her.

Relaterede artikler

Optimisme i Koncenton efter travlt omstillingsår

Koncentons resultater i 2022 blev påvirket af udfordrende markedsvilkår. Adm. direktør ser dog positivt på fremtiden.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt i Svendborg

Vi har tilføjet 60 attraktive seniorboliger i et naturskønt område i Svendborg til den voksende portefølje.

Koncenton køber nyt seniorboligprojekt ved Roskilde Fjord

Ejendomsinvestoren har investeret i nyt bofællesskab med 51 seniorboliger og fælleshus i Frederiksværk.

Koncenton igen Danmarks største ejendomsinvestor

For fjerde år i træk er Koncenton den største danske ejendomsinvestor på det danske marked, viser nye tal.