Hvordan er det at være investor lige nu?

Mascha Vang, influent og selvstændig iværksætter, som tidligere har medvirket i flere tv-programmer, fortæller om, hvordan det er at være investor i markedet lige nu, og hvad hun forventer af 2023.

Hvordan er det at være investor i øjeblikket?

Det er meget ustabilt, og som relativt ny investor er det da en smule foruroligende. Med coronapandemien, krig i Ukraine og høj inflation er der sket meget de seneste år, og især aktiemarkedet har været meget uvist og ustabilt. Det har fået mig til at overveje min risikovillighed, og den har helt sikkert ændret sig siden aktienedturen under corona. Forleden stillede jeg mig selv spørgsmålet, om jeg ville blive gladere, hvis jeg fordoblede min formue. Jeg nåede frem til, at det ikke vil være tilfældet, for jeg er glad for min levestandard – og selvom jeg tjente det dobbelte, ville jeg ikke øge mit forbrug tilsvarende. Til gengæld ville jeg blive ked af at halvere min formue og dermed halvere min levestandard. Så vil jeg hellere leve, som jeg gør nu, i så lang tid som muligt. 

Hvad investerer du i lige for tiden?

For det første har jeg investeret i privatbolig. Både i det hus jeg bor i, og i en lejlighed i København K. Jeg tænker, at det er fornuftigt at placere sine penge i mursten, og især en lejlighed i København K bliver nok aldrig en dårlig investering. Derudover er jeg begyndt at investere i pink diamanter, og så har jeg likvide midler. Det er et stabilt miks, der passer til min risikovillighed pt. Jeg har tidligere investeret i aktier og nåede heldigvis at sælge med et pænt afkast i december sidste år – lige inden de begyndte at falde. Jeg forestiller mig, at jeg skal ind på aktiemarkedet igen på et tidspunkt, men det bliver ikke lige nu. Jeg overvejer også, om der kunne være andre ting, der ville give mening at investere i. Min ambition er, at jeg på længere sigt skal kunne leve af mine investeringer. 

Hvad betyder inflationen for dine investeringer?

Jeg har skruet ned for likvide midler ved at betale lånet på min lejlighed ud. Det var en nem måde at ”få nogle kontanter af vejen på” og investere på en mere holdbar måde. Med de stigende renter gav det ikke mening at have lånet, når jeg havde mulighed for at betale det ud. 

Hvordan beslutter du, hvad du vil investere i?

Mine investeringer skal interessere mig, for jeg bruger meget tid på at undersøge området, da jeg ikke bruger en rådgiver. For eksempel har jeg fulgt diamantmarkedet i en del år og holdt øje med udviklingen. Så jeg satte mig godt ind i det, inden jeg lavede min første investering. Det er det samme med boligmarkedet, som også interesserer mig. Generelt foretrækker jeg at sprede mine værdier på forskellige investeringer.

Hvordan forventer du at angribe markedet det kommende år?

I og med at markedet har været så ustabilt, tænker jeg at opsøge noget rådgivning inden for investering i aktier. Jeg er ikke så erfaren her, men vil gerne ind på markedet igen, når det er mere stabilt, for aktier giver god mening på længere sigt. Derudover overvejer jeg også at investere i endnu en pink diamant til min datter. Hun har i forvejen en portefølje med aktier, der har givet et pænt afkast indtil nu.

Mascha Vang: Hvordan er det at være investor lige nu?

Relaterede artikler

Boligmarkedet på tærsklen til fremgang: Prognoser forudser stigende priser i de kommende år

Efter en periode med usikkerhed og faldende priser blæser der anderledes positive vinde over det danske boligmarked.

Det er blevet dyrere at eje end leje i storbyerne

I ni af landets ti største byer er det nu dyrere at være boligejer end at være boliglejer.

Boligøkonom siden finanskrisen: ”Jeg møder ikke de samme bekymringer hos boligejerne i dag”

Boligfinansiering er blevet en af danskernes darlings, når det kommer til foretrukne small talk-emner. Det nyder boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit godt af. Her kan du møde en af boligmarkedets flittigste mediestemmer.

Her er opskriften på det stærke seniorfællesskab

Tag med på besøg i et seniorbofællesskab i Randers.