Fokus på seniorboliger og ejendomme i Danmarks mellemstore byer fører Koncenton til stærkt 2019-resultat

Stor interesse for investering i boligejendomme fører Koncenton til et rekordregnskab og en position som Danmarks største ejendomsinvestor. Resultatet skyldes blandt andet lanceringen af nye seniorboligprojekter.

Et stigende behov for seniorboliger blev i 2019 én af årsagerne til, at Koncenton endnu engang kan fremvise et tilfredsstillende årsresultat. Koncenton kom ud af 2019 med et resultat før skat på DKK 95 mio. Det er en stigning på DKK 17 mio. siden 2018.

”Flere pensionskasser og almene boligforeninger har fået øjnene op for potentialet i seniorboliger, men vi er én af de første private ejendomsinvestorer, der også har det. Og det samme har vores investorer. 2019 bød på en overvældende interesse for vores seniorboligprojekter, hvor investorerne køber sig ind i et seniorboligkoncept, hvor de også får fortrinsret til at bo i boligerne. Den faktor har været attraktiv for flere,” fortæller Oliver Peters, partner i Koncenton.

Undersøgelser viser, at netop boligen kan have stor betydning for ældres ve og vel. Ensomhed er et stigende problem, og flere eksperter peger på, at seniorbofællesskaber med mulighed for socialt samvær med andre, kan afhjælpe problemet.

> Læs også: Rekordmange danskere efterspørger bofællesskaber

”Som ejendomsinvestor ser vi det som vores vigtigste opgave at udvikle og bygge boliger, hvor behovet er både på kort og lang sigt – og på en måde, hvor vi kan tilbyde gode rammer for danskernes liv. Derfor er for eksempel vores seniorboliger indrettede ældrevenligt og med rig mulighed for at samles i de fælles områder. Boliger, hvor du både kan være dig selv, men også etablere nye venskaber og fællesskaber,” siger Oliver Peters.

Også boliger til studerende og familier har præget 2019-aktiviteterne, og Koncenton har udvidet porteføljen med blandt andet udlejningsejendomme i Hillerød, Høje Taastrup, Horsens, Vejle, Silkeborg og Fredensborg.

”For os er urbanisering ikke kun, at folk flytter til København og Aarhus. Vi ser også et stigende boligbehov i mange af landets mellemstore byer og har i 2019 udviklet og bygget boliger flere forskellige steder i Danmark. Det drejer sig primært om mindre boliger til den brede lejermasse, hvor vi oplever, at efterspørgslen er størst. Aktuelt er vi til stede i ni byer,” fortæller Oliver Peters.

Danmarks største ejendomsinvestor

De mange aktiviteter førte i 2019 til en placering som Danmarks største ejendomsinvestor i Cushman & Wakefields årlige RED rapport.

”En placering, vi er meget glade og taknemmelige over, og som i høj grad skyldes den tillid, vi bliver mødt med fra vores investorer,” lyder det.

Derudover har det stor betydning, at Koncenton selv står for udlejningen af ejendommene, Oliver Peters:

”Rigtig mange af vores ejendomme er vi selv med til at udvikle og bygge – og derefter står vi selv for udlejningen, så vi har ”hånden på kogepladen”, som man siger. Det betyder naturligvis, at vi har et meget stort ønske om en lav tomgangsprocent, og dermed gør alt, hvad vi kan for at sikre glade og tilfredse lejere. En indsats der virker, for i 2019 havde vi faktisk kun en tomgangsprocent på 0,59 procent, og det er naturligvis positivt for vores investorer,” fortæller han.

Verdenssamfund præget af coronakrisen

Præsentationen af årsregnskabet sker på et tidspunkt, hvor verdenssamfundet i den grad er præget af coronakrisen. Og selvom krisen ikke har påvirket 2019-regnskabet, er situationen naturligvis noget, virksomheden må forholde sig til, lyder det fra Oliver Peters.

”Som alle andre virksomheder er vi mærket af krisen, men vi tror på, at vi efter corona kommer til at se en endnu større interesse for alternative investeringer. Et ustabilt aktiemarked vil få endnu flere til at prioritere risikospredning i deres investeringsporteføljer. Her er boligejendomme et godt valg, fordi vi altid vil have brug for et sted at bo.” 

Samtidig viser krisen med stor tydelighed, hvor følsomt aktiemarkedet er, og hvor vigtigt det er at have alternative investeringer, såsom ejendomme med en stabil drift i sin investeringsportefølje, påpeger Oliver Peters. 

Relaterede artikler

Lejere er ved at tømme hylderne med ledige boliger

For niende måned i træk faldt antallet af ledige lejemål i Koncentons udlejningsafdeling Go’Bolig.

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.

Nu bliver den digitale værktøjskasse rullet ud til lejerne

Med en ny lejerportal og et tilhørende administrationssystem har Koncenton taget et stort skridt mod en mere digital hverdag for lejere, ejere og udlejere.