Koncenton igen Danmarks største ejendomsinvestor

Koncenton er fortsat den største danske ejendomsinvestor på det danske marked. Det viser helt nye tal fra rådgivningsvirksomheden Cushman & Wakefield RED, der har offentliggjort sin årlige opgørelse over handelsvolumen på det danske ejendomsmarked.

Her indtager Koncenton en samlet femteplads som den højest placerede danske virksomhed med handler for sammenlagt knap 2,9 mia. kr. i 2022 fordelt på 18 forskellige handler. Det er flest handler af alle sammen med norske Rema 1000, der investerede massivt i en række Aldi-butikker.

Ser man isoleret på boligmarkedet, så kan man notere sig, at Koncentons investeringsniveau i 2022 rakte til en tredjeplads efter hollandske Orange Capital Partners og Belgiske Xior Student Housing, der med få, men store handler nåede henholdsvis 7,1 mia. kr. og 3,3 mia. kr.

”Vi naturligvis stolte af placeringen, fordi det er udtryk for, at investorerne har tillid til os og er glade for at samarbejde med os. 2022 var et vanskeligt år for alle, men det er glædeligt, at vi i svære tider kan opretholde så højt et investeringsniveau,” siger adm. direktør i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

Investorernes favorit

Ser man isoleret set på boligsegmentet, så har det i flere år været en favorit hos investorerne, når det kommer til investering i ejendomme. Det var også tilfældet i 2022. Her blev der sammenlagt investeret for 39,1 mia. kr. i boliger ud af en sammenlagt handelsvolumen på tværs af alle segmenter på 92 mia. kr.
Selvom det er et betydeligt fald fra rekordåret 2021, da der blev handlet boligejendomme for 64,9 mia. kr., så er de 39,1 mia. kr. den tredjehøjeste handelsvolumen nogensinde. Noget kunne tyde på, at investorerne fortsat vil have boligerne højt på prioritetslisten i den kommende tid.

Handelsvolumen boligmarkedet i Danmark 2022 

Handelsvolumen på boligmarkedet i Danmark 2022

 

Ifølge Cushman & Wakefield RED’s undersøgelse forventer mere end halvdelen af respondenterne, at boligsegmentet vil klare sig bedst i 2023.
”Det er ingen overraskelse for os, for boliger har over tid vist en fantastisk evne til at klare sig godt som en stærk investering også i svære tider. Som investor får man et stabilt cashflow, og forstår man at købe de rigtige ejendomme på de rigtige placeringer, så får man et aktiv med lav risiko og solide afkast,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen.

Handelsvolumen boligmarkedet i Danmark 2012-2022

Handelsvolumen boligmarkedet i Danmark 2012-2022

 

Udviklingen i det forgangne år betyder, at Koncenton, der i dag har flere end 2.500 investorer som samarbejdspartnere, har investeret for sammenlagt knap 20 mia. kr. på det danske boligmarked over det seneste årti. Det på boligsegmentet kun overgået af svenske Heimstaden, og ser man på antallet af handler, så er Koncenton med 111 af slagsen en klar nummer et. Også selvom selskabet først blev stiftet i 2015.

Forudser bedring i 2023

Forventningen til det kommende år er, at usikkerhed fortsat vil præge markedet. Cushman & Wakefield RED peger i sin rapport på, at transaktionsvolumen formentlig vil være lavere, mens afkastene forventeligt vil stige.
”På hvilket niveau afkastkravene vil stabilisere sig afhænger i høj grad af renteniveauerne, men investorerne har fortsat en tiltro til det danske marked på længere sigt samt en stor mængde kapital, der skal placeres. I takt med, at inflationen kommer under kontrol, og renten stabiliseres, forventer vi derfor at se en kortere afstand mellem køber og sælger, og at aktiviteten på investeringsmarkedet vil blive genoptaget – særligt i andet halvår,” lyder det i rapporten.

> Find hele rapporten her.

Relaterede artikler

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.

Nu bliver den digitale værktøjskasse rullet ud til lejerne

Med en ny lejerportal og et tilhørende administrationssystem har Koncenton taget et stort skridt mod en mere digital hverdag for lejere, ejere og udlejere.

Millionudbytte til Koncenton-investorer

Investorerne i en stribe af Koncentons ejendomsselskaber har besluttet at udbetale et trecifret millionudbytte efter 2022.