Seniorerne flytter ind: Koncentons første seniorbofællesskab står klar

Efterspørgslen efter nye seniorboliger er stor hos Koncenton, der netop har afsluttet opførelsen af de første seniorbofællesskaber.

Man skal ikke have tilbragt mange minutter i det nye seniorbofællesskab på Hjørnegårdsstræde i Albertslund for at fornemme, at her er skønt at være.

Selvom det er placeret ikke langt fra alle storbyens tilbud, så ligger det nyopførte seniorbofællesskab i et roligt område omkranset af træer, andre grønne beplantninger, cykelstier og langt fra alt det, der larmer.

69-årige Jens Jakobsen er en af de nye beboere, og han glæder sig over at bo blandt andre seniorer over 55 år. Foruden mulighederne for at dyrke fællesskabet er det netop roen i området, der tiltaler ham.

”Det er rart at bo sammen med nogle i samme alder, fordi der er fred og ro. Vi er trætte på nogenlunde samme tid, så der er fuldstændig ro her,” siger han med et smil.

Fantastiske boliger

Seniorbofællesskabet Hjørnegårdsstræde er nyopført, og beboerne i de 82 boliger fordelt i to forskellige udstykninger er stort set lige flyttet ind.

Ejendommene består af 2- og 3 værelseslejligheder eller rækkehuse og er opført i både moderne og praktisk stil, hvor der er taget højde for de udfordringer, som kan knytte sig til de forskellige perioder af seniorlivet.  

”Boligerne er fantastiske. Der er alt, hvad man har brug for,” siger Jens Jakobsen.

Befolkningsfremskrivninger fra Danmarks Statistik viser, at der bliver flere og flere seniorer i Danmark. Frem mod 2040 ventes antallet af seniorer over 55 år at vokse med knap 18 pct., og ser man isoleret på borgere over 80 år, vil der allerede i 2030 være 59 pct. flere end i dag.Enorm efterspørgsel

Det vil uden tvivl skabe et endnu større pres for seniorvenlige boliger. Allerede i dag er der lange ventelister til landets seniorbofællesskaber, hvilket Koncenton og vores udlejningsafdeling, Go’Bolig, har mærket tydeligt.

”Vi oplevede en enorm efterspørgsel efter seniorboligerne. Allerede før ejendommene stod færdige, var alt udlejet, og med mere end 400 på venteliste må vi bare sige, at vi har ramt et hul i markedet,” fortæller investeringsdirektør i Koncenton John Sloth.

At der generelt er et behov for flere seniorboliger, er Jens Jakobsen enig i.

”Der mangler seniorboliger. Vi er den store årgang fra 1952 og frem. En tsunami af gamle. Der mangler steder at bo,” siger Jens Jakobsen.

Seniorbofællesskabet i Albertslund er ejet af de investorer, der har investeret i ejendomsfonden Koncenton Seniorboliger A/S, hvor der er blevet investeret for samlet mere end en halv mia. kr. Det er bare et af foreløbig fire seniorboligfonde hver med investeringssummer på mere end en halv mia. kr.

”Responsen fra lejerne viser, at vi har set rigtigt med seniorboligprojekterne. For en investor, der sætter pris på solide afkast og lav risiko, er det bare uhyre interessant at udbyde noget, der efterspørges i så høj en grad,” siger John Sloth.

>Vil du bo i vores seniorboliger? Så kontakt vores udlejningsafdeling Go'Bolig

Flere fællesskaber på vej

Efter færdiggørelsen af seniorbofællesskabet i Albertslund har Koncenton en række nye fællesskaber på vej. Det gælder eksempelvis Bendixminde ved Odder syd for Aarhus og Pulsen i Musicon-bydelen i Roskilde, der begge er en del af ejendomsfonden Seniorboliger A/S.

”Vi ved fra undersøgelser, at ensomhed er en bekymring for rigtig mange seniorer. En af årsagerne til seniorbofællesskabernes store succes er, at de er indrettet med fællesskabet for øje, så man har alle mulighederne for samvær med andre seniorer,” siger John Sloth.

Det betyder, at de nye seniorbofællesskaber indrettes med eksempelvis fællesrum, orangeri, fælleshaver, hobbyrum og andet, der indbyder til at dyrke det sociale.

Det gælder også i seniorbofællesskabet Hjørnegårdsstrædet, og selvom Jens Jakobsen kun har nået at bo kort tid i sin nye bolig, så er han meget begejstret.

”Alt i alt er det begge tommelfingre op. Det må man sige,” lyder det fra Jens Jakobsen.

Relaterede artikler

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.

Nu bliver den digitale værktøjskasse rullet ud til lejerne

Med en ny lejerportal og et tilhørende administrationssystem har Koncenton taget et stort skridt mod en mere digital hverdag for lejere, ejere og udlejere.

Millionudbytte til Koncenton-investorer

Investorerne i en stribe af Koncentons ejendomsselskaber har besluttet at udbetale et trecifret millionudbytte efter 2022.