Koncenton er for tredje år i træk Danmarks største ejendomsinvestor

Den samlede transaktionsvolumen i Koncenton rundede 5,1 mia. kr. i 2021, viser ny opgørelse. Det er et rekordhøjt niveau og udtryk for, at ejendomsinvesteringer for alvor har fået tag i investorerne.

For tredje år i træk er Koncenton den største danske investor på det danske ejendomsmarked.

Det fremgår af den årlige Investment Atlas-rapport fra rådgivnings- og mæglervirksomheden Cushman & Wakefield RED.

Med en samlet transaktionsvolumen på knap 5,1 mia. kr. fordelt på 20 handler – flest af alle - var det kun svenske Heimstaden, der investerede mere på det danske marked end Koncenton.

”Vi er selvfølgelig meget glade for udviklingen. 2021 var et meget travlt år, hvor investorerne virkelig valgte ejendomsinvestering til som et godt alternativ til aktier og obligationer. Den interesse kunne vi omsætte til en række stærke opkøb på ejendomsmarkedet,” siger ejendomsdirektør i Koncenton Anders Bangsgaard.

Han vurderede sammen med sit indkøbsteam hundredvis af tilbud i 2021 og slog til på de ejendomme, der levede op til ønsket placering, afkastpotentiale og en række andre krav.

17 mia. kr. og 96 handler

Resultat i 2021 er en markant stigning fra året forinden, da Koncenton investerede godt 3 mia. kr., hvilket også dengang rakte til en andenplads efter Heimstaden.

Udviklingen betyder, at Koncenton dermed er den danske ejendomsinvestor, der historisk set har handlet mest i perioden 2012-2021. Her er den samlede transaktionsvolumen opgjort til godt 17 mia. kr. fordelt på 96 handler.

En ganske markant udvikling for en virksomhed, der blev stiftet for bare syv år siden i 2015.

”På kort tid er vi gået fra at være en nystiftet virksomhed til at være en markant aktør på ejendomsmarkedet. Det viser for mig, at vi tilbyder et produkt, som virkelig har været – og stadig er – meget efterspurgt, og samtidig har vi opnået en position i markedet, hvor vi får tilbudt rigtig mange spændende ejendomme,” siger adm. direktør i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

Investeringer i hele landet

Samlet blev der i 2021 handlet for 120 mia. kr. på det danske ejendomsmarked. Lidt mere end halvdelen af handlerne blev foretaget på boligmarkedet, og til forskel fra tidligere flyttede en større del af handlerne ud i landet, hvor de tidligere har været centreret i københavnsområdet.

Konkurrencen på markedet og på afkastene er blevet større, og det får investorerne til at søge andre steder hen.

Anders Bangsgaard med plastikmodeller af ejendomme


Derfor har man set handelsvolumen vokse med 26 pct. i Jylland uden for Aarhus og Aalborg, 10 pct. i Aarhus, 6 pct. på Fyn og 9 pct. på Sjælland uden for København. Næsten halvdelen af handelsvolumen er dog placeret i København.

> Se også: Stærkt regnskab understreger potentialet i Koncenton som investeringspartner

Vækst venter forude

Selvom indkøbsvolumen nåede nye højder i det forgangne år, så forventer vi i Koncenton, at 2022 bliver endnu et rekordår. Forventningen ved indgangen til året er, at der skal købes ejendomme for mere end 6 mia. kr. i år.

”Vi regner med, at 2022 bliver endnu mere travlt end tidligere. Investorerne har et stort kapitalplaceringsbehov, og ejendomme er fortsat et godt alternativ til aktier. Den demografiske udvikling betyder samtidig, at efterspørgslen efter boliger vil vokse, men det er afgørende, at man forstår at investere de rigtige steder,” siger Anders Bangsgaard.

Koncenton har aktuelt tre åbne investeringsfonde, som alle nyder stor interesse fra investorerne. Samlet er det ambitionen, at de tre fonde skal munde ud i investering for mere end 2 mia. kr. med op til seks store ejendomme i hver fond.

> Læs mere om investeringsmulighederne her

Relaterede artikler

Nyt attraktivt ejendomsprojekt i København

Koncenton udbyder nyt udlejningsprojekt med særdeles attraktiv beliggenhed og et stærkt langsigtet potentiale.

Koncentons ejendomsinvesteringer leverer over budget

En opgørelse over værdiudviklingen i Koncentons ejendomsfonde viser, at fondene generelt klarer sig over forventning. Alle fonde med syv års levetid har i gennemsnit fordoblet investorernes indskud.

Nu bliver den digitale værktøjskasse rullet ud til lejerne

Med en ny lejerportal og et tilhørende administrationssystem har Koncenton taget et stort skridt mod en mere digital hverdag for lejere, ejere og udlejere.

Millionudbytte til Koncenton-investorer

Investorerne i en stribe af Koncentons ejendomsselskaber har besluttet at udbetale et trecifret millionudbytte efter 2022.