Koncenton-investorer modtager udbytter på godt 100 mio. kr.

2021 var et godt år for mange af ejendomsselskaberne i Koncenton, viser regnskaberne.

De årligt tilbagevendende generalforsamlinger er afsluttet i de mange ejendomsselskaber, der er knyttet til Koncentons investeringsunivers.

Over de seneste måneder har selskaberne gjort status over året 2021, der overordnet set var endnu et stærkt år – både når det kommer til udviklingen i ejendommenes økonomi og i forhold til udlejning.

25 ejendomsselskaber besluttede at udbetale et udbytte til ejerne på sammenlagt 105,8 mio. kr. Det svarer til, at hver ejer i selskaberne i gennemsnit har fået omtrent 94.000 kr. i udbytte.

”Det er naturligvis glædeligt at se, fordi det viser, at vi gør vores arbejde ordentligt. Udbyttebetalingerne er udtryk for, at vi er i stand til at levere en solid driftscase, der giver et stabilt afkast. Det er netop ambitionen med vores investeringsmodel i Koncenton,” sige adm. direktør i Koncenton Peter Krogsgaard Jørgensen.

En del selskaber valgte at se bort fra det årlige udbytte for i stedet at nedbringe gælden. Dertil kommer en række selskaber og ejendomme, der endnu er i etableringsfasen, og som i de kommende år forventeligt også kommer til at give et udbytte.

Ekstremt lave tomgangstal

En af hovedforklaringerne på de stærke regnskaber fra ejendomsselskaberne er blandt andet en helt ekstremt lav tomgang. De seneste 12 måneder har Go’Bolig – Koncentons udlejningsafdeling – noteret en gennemsnitlig tomgang på bare 0,37 pct. Det er væsentligt under de budgetterede 2 pct., og de stærke udlejningstal bidrager dermed særdeles positivt til resultaterne i selskaberne.

”Kombinationen af attraktive beliggenheder og lejemål samt en meget stærk udlejnings- og driftsafdeling gør, at vi i en lang periode har præsteret bedre end budgetteret, når det kommer til tomgang. Det er afgørende, at vi har masser af glade lejere i lejemålene,” siger Peter Krogsgaard Jørgensen.

Koncenton har i øjeblikket omtrent 3.428 idriftsatte lejemål fordelt ud på 24 forskellige byer.

> Der er aktuelt tre investeringsprojekter åbne - find dem her.

Relaterede artikler

Nyt ejendomsprojekt med stærkt afkast

Vi har netop lanceret et nyt spændende enkeltstående ejendomsprojekt med 100 meget eftertragtede lejeboliger i Storaarhus.

Koncenton opruster med erfaren CFO

Det bliver 54-årige Henrik Skovsby, der 1. august tiltræder den ledige toppost som chief financial officer (CFO) i Koncenton.

Koncenton præsenterer ny bestyrelse med markante navne

Med indsættelsen af en ny, professionel bestyrelse fortsætter Koncenton opsplitningen fra søsterselskabet. Bestyrelsen skal være med til at indfri virksomhedens ambitiøse vækstmål.

Stærkt regnskab understreger potentialet i Koncenton som investeringspartner

Med en ordreindgang på næsten 2 mia. kr. understreger Koncenton, at investorerne mere end nogensinde har fået øjnene op for ejendomsinvesteringer som et solidt alternativ med et stærkt afkast.